Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Myanmar medyası, Arakanlıları 'pirelere' benzetti

Medya, Müslümanları 'kan emici pireler' olarak tasvir ederken, ordu açıkça bir etnik temizlik harekatına başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-02 13:54:52

Myanmar medyası, Arakanlıları 'pirelere' benzetti

"Myanmar insan pireleri ile kuşatıldı." Bu sözün yer aldığı Myanmar'ın en meşhur devlet gazetesi, demokrasi ile göreve gelmiş Nobel Barış Ödüllü Aung San Suu Kyi'nin yönetiminde yayınına devam ediyor.

Myanmar'ın Global New Light gazetesi, Arakanlı müslümanların 'pis kokularından ve kanlarını emiyor oluşlarından' şikayet etti. "Ve bu ülkenin vatandaşları, iğrenç insan pirelerine karşı dikkatli olsun" uyarısında bulundu. 

SON YILLARDA NÜFUSUN %10'U SÜRÜLDÜ

Hedefte ülkenin sulak Batı sahilinde yaşayan 1 milyon civarında bir nüfusa sahip Arakanlı Müslümanlar var. Kendi topraklarında bir nefret objesi haline geldiler. Son yıllarda, Arakanlı Müslümanların yüzde 10'u silahlı askerler tarafından acımasızca kamplara sürüldü. 

Yıllar boyunca, Myanmar yetkilileri Arakanlı Müslümanları "çirkin canavarlar" olarak andı. Hatta Myanmar parlamentosunda yer alan bir siyasi parti, 'Arakan'ı ulustan temizlemek için' açıkca insanlık dışı eylemleri desteklemekte ve Nazi vari katliamları dillendirmektedir.

BÜYÜK SOYKIRIM HAREKATI BAŞLADI

Bir çeşit tasfiye artık başladı. Myanmar ordusu, şu anda Arakan'ın köylerini yakıp yıkıyor. Bahane olarak da 'radikal unsurlar'ın varlığını gösteriyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından kamuoyu ile paylaşılan uydu görüntüleri, Arakan'da 1200'den fazla evin yok edildiğini ortaya koydu. Birleşmiş Milletler'e göre, evleri yıkılan en az 30 bin Arakanlı, komşu Bangladeş'e doğru kaçtı.

Haber Ara