Dolar

32,5278

Euro

34,7498

Altın

2.492,09

Bist

9.524,59

Myanmar hükümeti TİKA'nın 1000 tonluk yardımına izin verdi

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefon görüşmesi sonrası Myanmar Hükümeti'nin TİKA tarafından yapılan 1000 tonluk yardıma izin verdiğini açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-05 17:12:31

Myanmar hükümeti TİKA'nın 1000 tonluk yardımına izin verdi

Myanmar'dan TİKA'ya Arakanlı Müslümanlar için yardım izni çıktı. TİKA, Arakanlı Müslümanlara bin ton yardım malzemesi gönderecek. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün Myanmarlı mevkidaşı ile yaptığı görüşme sonrasında, bölgeye ilk yabancı yardım kuruluşu olarak Myanmar TİKA yetkililerinin girişine ve ilk etapta bin tonluk yardım yapılmasına izin verildi" dedi.

ERDOĞAN TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Myanmar'ın lideri Aung San Suu Çii ile telefonda görüştü. Görüşmede Erdoğan, Arakan Müslümanlarına yönelik insan hakları ihlallerindeki artışın başta İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünyada derin endişeye yol açtığını vurguladı. Konuya ilişkin görüş teatisinde bulunan Erdoğan ile Aung San Suu Çii, mevcut krizin nasıl çözümlenebileceği ve bölge halkına insani yardımların ulaştırılması konularını ele aldı. Türkiye'nin terörü de masum sivilleri hedef alan operasyonları da kınadığını hatırlatan Erdoğan, hadiselerin ciddi bir insani krize dönüşmesinin endişe ve infiale neden olduğuna dikkati çekti. Erdoğan, Türkiye'nin sorunun çözümüne yönelik çabaları desteklediğine, bu süreçte orantısız güç kullanımından uzak durulması ve sivil halkın zarar görmemesi için azami hassasiyet gösterilmesi gerektiğine de işaret etti.

 

Haber Ara