Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Mutasyonlu virüs hangi illerde görüldü? Hızla yayılan virüs korkutuyor!

Kovid-19'un geçmesini, hayatın normal akışına dönmesini beklerken, virüsün mutasyona uğraması üzerine panik tekrar arttı. Türkiye'de birçok ilde görülen koronavirüsün mutasyonlu hali hangi şehirlerde var? Riskli şehirler hangileri? Kaç kişi mutasyonlu virüs taşıyor? Kaç hasta var? Fahrettin Koca'nın konuyla ilgili açıklamaları...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-04 11:24:26

Mutasyonlu virüs hangi illerde görüldü? Hızla yayılan virüs korkutuyor!

Koronavirüsün hızla yayılmasının durdurulması için yapılan çalışmalara uyan vatandaşlar, yeni mutasyonlu virüs için endişelenmeye başladı. Geçmesi beklenen virüsün farklı varyasyonlarla karşımıza çıkmasının ardından Sağlık Bakanı Fahretttin Koca açıklamada bulundu. Peki ama kaç kişi ve kaç şehirde mutasyonlu virüs görüldü?

Mutasyonlu virüs hızla yayılıyor!

Konuyla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "Geçtiğimiz günlerde ülkemizde görülen mutasyonlu virüs hakkında açıklamalarda bulunmuştuk. Bu hususu dikkatle takip ediyoruz. Belli mutasyonlarda bulaşıcılığının daha yüksek olduğu yönünde bulgular var. Böyle durumlarda tedbirlerde gevşeme, riskin daha fazla artmasına yol açabilecektir. Ülkemizde mevcut İngiltere mutasyonları dışında iki vatandaşımızda Güney Afrika varyantı, bir vatandaşımızda da Brezilya varyantı ile karşılaşıldı. Bu vatandaşlarımız tedbir kapsamında hastanede izole edilmektedir. Temaslıları da benzer şekilde izole edilmiş durumdadır." açıklamasında bulundu.

Hangi illerde mutasyonlu virüs var?

17 şehirde görülen mutasyonlu virüsün hangi illerde görüldüğü konusunda henüz kesin bir açıklamada bulunmayan Fahrettin Koca, Brezilya ve Güney Afrika varyantlarının görüldüğünü ekledi. 

Haber Ara