Dolar

32,3640

Euro

34,9634

Altın

2.324,41

Bist

9.079,97

Musullu yazardan Erdoğan’a çağrı: Musul’u kurtar

Musullu araştırmacı–yazar ve “Musul’u Koruyun Hareketi” Koordinatörü Rebii El Hafız Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Musul’u mezhepçi milislerin katliamlarından koruyun çağrısı yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-20 11:05:57

Musullu yazardan Erdoğan’a çağrı: Musul’u kurtar

Musullu araştırmacı yazar ve "Musul'u Koruyun Hareketi" Koordinatörü Rebii El Hafız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yaparak "Musul'u katilamlardan koruyun" dedi. change.org "Erdoğan'a mezhepçi milislerin katliamlarından Musul'u korumak için askeri müdahale çağrısı" başlığı ile çağrısını duyuran El Hafız, yaptığı açıklamada ''Iraklı Sünnilerin İran destekli mezhepçi milisler tarafından toplu katilama uğradığını'' bildirdi. Tikrit, El Mikdadiyye, El Enbar, El Felluce, Beyci, Samarra gibi birçok kentin yakılıp yıkıldığını hatırlatan El Hafız, Musul'un Iraklıların son kalesi olduğunu vurguladı.

TÜRKİYE MÜDAHALE ETMEZSE MEZHEP SAVAŞI ÇIKAR

Musul'u Kurtarma Hareketi adına Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen El Hafız, kampanya duyurusunda "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Musul'u tamamen yıkılıp yok olmaktan kurtarmak için doğrudan askeri müdahaleye davet ediyoruz. Aşağıdaki forumu doldurarak bu kampanyaya siz de katılın" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin milli güvenliği için Musul'da var olması gerektiğini söyleyen El Hafız, kentin IŞİD'den arındırıldıktan sonra Türkiye tarafından korunması gerektiğini söylüyor.

Diriliş Postası yazarı İsmail Yaşa'nın dünkü yazısında belirttiğine göre, Mevcut Irak hükümetinin, İran'ın ve Amerika'nın Türkiye'yi Musul'da istememesine rağmen Türkiye'nin emrivaki yaparak bölgeye girmesi gerektiğini söyleyen El Hafız, bölge halkının ve aşiretlerin Türkiye'yi istediğine dikkat çekti.

Şii milislerin IŞİD'den hiçbir farkı olmadığını vurgulayan El hafız Türkiye' olmazsa Şii milislerin Musul'a girmelerini engelleyecek herhangi bir gücün olmadığını belirtiyor. Irak Ordusu'nun da mezhepçilikte Şii milislerden farkı olmadığına işaret eden El Hafız, katliam korkusuyla Musul'un boşaldığını bunun da demografik yapıyı değiştirdiğini belirti.

90 BİN SİVİL MUSUL'U TERK EDİYOR

"Musul'u Müslümanlardan temizleme operasyonu" meyvelerini vermeye başladı! Birleşmiş Milletler (BM), yaklaşık 900 kişinin kentten ayrılarak Suriye'ye geçtiğini açıkladı. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), Musul'dan ayrılan sivillerin Suriye'de mülteci kampına yerleştirildiğini belirtti. Musul'dan ayrılan grubun şehirden kaçan ilk büyük sivil grup olduğu bildirildi. Suriye'ye geçen sivillerin bir süre burada kalıp daha sonra Irak içinde güvenli bölgelere yerleştirileceği belirtildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara