Dolar

32,3761

Euro

34,9809

Altın

2.325,66

Bist

9.085,17

Musul'un doğusu IŞİD'den geri alındı

Irak özel kuvvetler komutanı, üçüncü ayını dolduran operasyonda kentin doğusunun örgütten tamamen temizlendiğini açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-18 14:21:37

Musul'un doğusu IŞİD'den geri alındı

Irak özel kuvvetler komutanı, üçüncü ayını dolduran operasyonda Musul'un doğusunun IŞİD'den geri alındığını duyurdu.

Iraklı korgeneral Talib Saghati, Dicle Nehri'nin doğusundaki bölümün terörle mücadele birlikleri tarafından kontrol edildiğini söyledi.

BATI CEPHESİNDE HAREKETLİLİK

Irak Başbakanı Hayder el İbadi, bugün yaptığı açıklamada ordu birliklerinin batı cephesinden de harekete geçtiğini ilan etmişti.

17 Ekim'de başlatılan büyük Musul operasyonuna, 100 binden fazla silahlı unsur katılıyor. Cephede savaşanlar arasında ordu birliklerinin yanı sıra Peşmergeler, Şii milisler Haşdi Şabi ve Sünni aşiret güçleri yer alıyor.

SOKAK ÇATIŞMALARI

Yaklaşık 6 bin militanıyla kent merkezinde direnen örgüt, sokak savaşlarında özellikle bomba yüklü araçlar ve keskin nişancıları kullanıyor. Operasyonda kısa sürede kentin doğusundaki mahallelere ulaşıldı ancak sokak çatışmaları çok yavaş ilerliyor.

Haşdi Şabi güçlerinin batıdan ilerleyip kuzeydeki Peşmerge ile birleşmesiyle Musul tamamen kuşatılmış oldu.

Üç aylık süreçte insani durum ise tam bir trajediye dönüştü. 100 binden fazla sivil evlerini terk etmek zorunda kaldı, yüzbinlerce sivil ise halihazırda IŞİD'in elinde rehin durumda.

Haber Ara