Dolar

32,5860

Euro

34,7636

Altın

2.505,87

Bist

9.693,46

Musul operasyonunda son durum nedir?

Irak İçişleri Bakan Yardımcısı Hazeli, 'Musul operasyonu kapsamında 95'ten fazla mahalle, köy ve bölgeyi ve bin 836 kilometrekarelik alanı DEAŞ'tan geri aldık.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-01 14:22:28

Musul operasyonunda son durum nedir?

Irak İçişleri Bakan Yardımcısı Akil Hazeli, Bağdat'taki bakanlık binasında yaptığı basın toplantısında, Musul operasyonuna değinerek, hedeflerinin Musul kent merkezine ulaşmak olduğunu belirtti.

"Musul operasyonu kapsamında 95'ten fazla mahalle, köy ve bölgeyi kapsayan bin 836 kilometrekarelik alanı DEAŞ'tan geri aldık." diyen Hazeli, Musul'un kurtarılması sonrası kentteki yerel polis güçlerinin araziyi kontrol etmek için hazırlandıklarını kaydetti.

"DEAŞ'LA İŞ BİRLİĞİ SUÇLU OLMAYANLARI İŞE GERİ ALIYORUZ"

Musul'da IŞİD üyelerinin kaldığı yerleri tespit etmek için istihbarat ve Milli Güvenlik Müsteşarlığı ile ortak çalışma yürüttükleri bilgisini de paylaşan Hazeli, "Aranan militanları yakalamaya başladık, bunların bir kısmının sığınmacıların arasına sızdığını tespit ettik." dedi.

IŞİD saflarına katılan güvenlik birimi mensuplarıyla ilgili af sorusu üzerine Iraklı Bakan Yardımcısı Hazeli, "Genel af kararı devlete aittir. Musul'un düşmesi sonrası iki defa af ilan edildi. Bu kapsamda çok sayıda güvenlik birimi mensubu işine geri döndü. Mali ve idari yolsuzluk yapmayan ya da DEAŞ'la iş birliği suçu olmayanları işe geri alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber Ara