Dolar

32,3780

Euro

35,0096

Altın

2.325,47

Bist

9.097,45

Musul operasyon planları IŞİD'in eline geçti iddiası

Önümüzdeki günlerde başlaması planlanan Musul operasyonun planlarının IŞİD tarafından ele geçirildiği iddia edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-15 15:54:13

Musul operasyon planları IŞİD'in eline geçti iddiası

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

IŞİD yanlısı bir sosyal medya hesabı, Irak ordusu ve koalisyon güçleri tarafından hazırlanan Musul operasyonu planlarının IŞİD tarafından ele geçirildiğini iddia etti.

Ele geçirildiği iddia edilen planlar arasında Musul çevresinde ilerleyecek güçlerin rotaları, hangi güçlerin operasyona katılacağı ve bu güçlerin nereleri ele geçireceği yer aldı.

Musul'a saldırı planları olarak yayınlanan planlamada saldırının, Musul barajı çevresinde başlayarak dört farklı bölgeden destekleneceği anlatılıyor. Belgelere göre, terörle mücadele ekibi adı altındaki Bağdat ve Haşdi Şaabi güçlerinin saldırısı ise ikinci bölge Eski Kelek bölgesinden başlayacak.

Kuveyr bölgesi, Elbac Tepeleri aşiret güçleri ve ikincil güçlerin saldırı başlatacağı anlatılan plana göre, Bağdat kuvvetleri ve Haşd'uş Şabi bölgesi Kayyara'dan ilerleyerek Musul'a girecek.

Sızdırılan plana göre Musul çevresindeki köy ve yerleşimlerin düşmanın gizlenebiileceği ortamlar olduğu vurgulanırken kente giriş için beş ana köprünün kullanılacağı gösteriliyor.

Planda detay olarak Musul'a kükürt fabrikası bölgesinden girmenin bölgenin zehirli olmasından dolayı tehlikeli olduğu belirtiliyor. Buranın IŞİD ateşe verilmesinden ya da patlatılmasında da çekinildiği ifade ediliyor.

Sızdırılan diğer bir haritada ise Musul kentinin merkezine doğru giriş hatları ve giriş hatlarından hangi kuvvetlerin kent merkezine doğru ilerleyeceği gösterilmekte.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara