Dolar

32,5913

Euro

34,8085

Altın

2.496,76

Bist

9.456,53

Musul'daki siyah bulutların nedeni

Şafak vakti başlatılan Musul harekatı kapsamında koalisyon güçlerine bağlı jetler havalanırken, IŞİD'in hendeklere doldurduğu ham petrolü yakarak hava sahasındaki görüş açısını sıfıra indirdiği görüldü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-17 11:36:18

Musul'daki siyah bulutların nedeni

Hürriyet'in haberine göre; Musul operasyonu başladı. Musul yakınlarındaki köylerden, IŞİD'liler tarafından Peşmergelere ağır silahlarla karşılık veriliyor. Bu arada örgüt üyelerinin koalisyon uçaklarının görüş alanını daraltmak için hendeklere doldurulan ham petrolü ateşe verdiği belirtildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, Musul'da IŞİD'e yönelik, Hazır Cephesi ile Güver ve Geyyara cephelerinde 04.00 itibariyle eş zamanlı operasyon başlatıldığını duyurdu. Musul yakınlarındaki köylerden, IŞİD'liler tarafından peşmergelere ağır silahlarla karşılık veriliyor.

Bu arada IŞİD'lilerin koalisyon uçaklarının görüş alanını daraltmak için lastikler yaktığı ve hendeklere doldurulan ham petrolü ateşe verdiği belirtildi. Bu nedenle Musul'a yakın bölgelerde gökyüzünde simsiyah bulutların oluşması dikkati çekti.

Haber Ara