Dolar

32,3815

Euro

35,0532

Altın

2.326,48

Bist

9.089,33

'Musul'daki savaş için daha fazla silaha ihtiyacımız var'

Barzani, 'Musul'daki savaş için daha fazla silaha ihtiyacımız var. Bu, bugüne kadarki en zorlu mücadele.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-28 16:28:39

'Musul'daki savaş için daha fazla silaha ihtiyacımız var'

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Alman Bild gazetesine verdiği röportajında, Musul'un en geç 3 ay içinde özgürlüğüne kavuşturulacağına inandığını vurguladı.

AA'nın derlediği bilgilere göre; Iraklı Kürtlerin uzun süredir bağımsızlık istediğine işaret eden Barzani, "Bunun zamanı çoktan geldi, ancak şu anda DEAŞ'a karşı mücadeleye konsantre oluyoruz. Musul özgürlüğüne kavuşturulduktan sonra Bağdat'taki ortaklarımızla bir araya gelerek bağımsızlığımızı konuşacağız." dedi.

2003 yılından sonra demokratik bir Irak'ın kurulmasını ümit ettiklerini ancak bunun gerçekleşmediğini savunan Barzani, "Biz burada Arap değil, aksine bir Kürt ulusuyuz. Uluslararası toplumun da bunu artık daha gerçekçi görmesi gerekir. Bizde şimdi de bir Irak ordusu ya da Irak polisi yok. Günün birinde Kürdistan'ın bağımsızlığı konusunda referandum yapılacak ve o zaman kararı insanlara bırakacağız" değerlendirmesinde bulundu.

ALMANYA'DAN ASKERİ YARDIM

Musul'da IŞİD'e karşı sürdürülen operasyonlar hakkında bilgi de veren Barzani, Almanya'nın peşmergeye yaptığı silah yardımı için teşekkür ederken, daha fazla Milan tipi tanksavar füzelere ve mühimmata ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

IŞİD'in saldırılarına karşı etkili mücadele edebilmek için iki imkan bulunduğunu ifade eden Barzani, "Hava saldırıları ya da Milan füzeleri. Milan tanksavarlarını gönderdiği için Alman hükümetine müteşekkiriz. Bu sayede bir çok hayat kurtarıldı. Ancak Musul'daki savaş için daha fazla silaha ihtiyacımız var. Bu, bugüne kadarki en zorlu mücadele." dedi.

IŞİD'e karşı 2 yıldan beri sürdürülen mücadelede IKBY güçlerinin 1600 kayıp verdiğini, yaklaşık 9 bin kişinin de yaralandığını belirten Barzani, "DEAŞ, o kadar çok insanın beynini yıkadı ki neredeyse tükenmeyecek sayıda canlı bombaya sahip. Bunlara karşı kendimizi savunmamız lazım, bunun için de daha fazla Milan ve mühimmata ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.

 

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara