Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Musul'da referandum karşıtı gösteri

ITC'nin Musul sorumlusu Efendioğlu, 'Referandum sonrası Irak'ın bölünmesinden endişeleniyoruz. Ülke, adım adım bölünmeye giderken sessiz kalamayız, tepkimizi demokratik yollarla dile getireceğiz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-22 15:13:45

Musul'da referandum karşıtı gösteri

Irak Türkmen Cephesi (ITC), Musul kent merkezinde, 25 Eylül tarihinde yapılması planlanan referandumun iptal edilmesi için gösteri düzenledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) aldığı referandum kararına karşı ITC Musul İl Teşkilatı tarafından düzenlenen gösteriye kent merkezinde yaşayan yüzlerce Türkmen katıldı.

"IRAK'IN BÖLÜNMESİNDEN ENDİŞELENİYORUZ"

ITC'nin Musul sorumlusu Muhammed Efendioğlu,  Musul vilayeti sınırlarında yaşayan Türkmenlerin, IKBY ile Bağdat arasındaki tartışmalı bölgelerde referandumun yapılmasını kabul etmediğini belirtti.

Musul'da yaşayan Türkmenler ve Arapların, tartışmalı referandum konusunda hemfikir olduğunu söyleyen Efendioğlu, terör örgütü IŞİD'in elinden henüz kurtarılan kent sakinlerinin yeni bir çatışma ortamına girilmesinden endişe duyduklarını dile getirdi.

Efendioğlu, "Referandum sonrası Irak'ın bölünmesinden endişeleniyoruz. Ülke, adım adım bölünmeye giderken sessiz kalamayız, tepkimizi demokratik yollarla dile getireceğiz." dedi.

REFERANDUM 25 EYLÜL'DE

IŞİD'in bölgedeki tehdidinin ortadan kalkmadığını hatırlatan Efendioğlu, örgütten sonra ülkede yeni bir kaos ortamının meydana gelmesi tüm etnik ve dini unsurların en büyük korkusu olduğunu aktardı.

IKBY Başkanı Mesut Barzani, 7 Haziran tarihinde siyasi partilerle bir araya geldikten sonra 25 Eylül tarihinde referandumun yapılacağını bildirmişti.

Erbil yönetiminin tek taraflı kararıyla düzenlenecek referandumun Musul'un batısındaki Sincar ilçesiyle doğusundaki Başika ve bazı beldeleri de kapsadığı kaydedildi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara