Dolar

32,4888

Euro

34,9195

Altın

2.435,00

Bist

9.716,77

'Musul'da kimyasal kullanılmış olabilir'

BM, Musul'da aralarında kadın ve çocukların da olduğu 12 kişinin kimyasal silaha maruz kaldıkları şüphesiyle tedavi altına alındığını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-04 16:11:38

'Musul'da kimyasal kullanılmış olabilir'

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Sağlık Örgütü, Çarşamba günü Musul'da aralarında kadın ve çocukların da olduğu 12 kişinin kimyasal silaha maruz kaldıkları şüphesiyle tedavi altına alındığını açıkladı.

Kızılhaç da Cuma günü 5 çocuk 2 kadının kimyasal maddelere maruz kaldıkları için tedavi gördüğünü duyurdu.

3-3_1

FAİL KİM?

Saldırının nerede olduğuna ya da kim tarafından gerçekleştirildiğine dair bilgi verilmedi.

"SAVAŞ SUÇU"

BM'nin ülkedeki insani yardım koordinatörü "Saldırının hedefi kim olursa olsun bu bir savaş suçudur" dedi.

3_87

IKBY BÖLGESİNDE TEDAVİ

Yaralılar Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin başkanti Erbil'de tedavi aldında ve dördünde kimyasal saldırıya uğradıklarını gösteren kabarcıklara ve bulgular var. Kılılhaç konuyla ilgili yaptığı bildiride bu kişilerde kabarcıklar, gözlerde kızarıklık, deri tahrişi görüldüklerini, kustuklarını ve sürekli öksürdüklerini açıkladı.

1_135

"SORUŞTURMA BAŞLATILSIN"

Irak'taki BM İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande bir soruşturma başlatılması çağrısında bulundu ve "Kimyasal silahların kullanıldığı iddiası teyit ediliyorsa, saldırının hedefleri veya kurbanları kim olursa olsun, bu durum uluslararası hukukun ciddi bir şekilde ihlali ve bir savaş suçudur. Bu korkunç bir şey" dedi.

2_115

Saldırıda çocukları yaralanan İhlas Mişal şunları anlattı:

"Geçen Çarşamba akşamı saat 4'te çocuklarım bir odada oturuyordu. Ben de avludaysım. Eve düşen bir roket yağlıbir şey yayarak patladı. Küçük çocuğum beşikta uyuyordu ve o kadar karanlıktı ki sonra hiçbir şey göremedim. Bütün çocuklarım yaralandı. Bir çocuuğum başından yaralandı. Kızımın bacakları yandı. Benim de ellerim ve yüzüm yanmış"

 

Haber Ara