Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Musul'da 7 bölge daha ele geçirildi

Irak ordusu, Musul operasyonu kapsamında 7 bölgenin kurtarıldığını ve 19 IŞİD militanının öldürüldüğünü bildirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-27 11:44:17

Musul'da 7 bölge daha ele geçirildi

Orduya bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, uluslararası koalisyon güçlerine ait uçakların kentin güneyindeki Eş-Şemsiyyat köyünde IŞİD militanlarını taşıyan bir aracı hedef alması sonucu biri terör örgütü yöneticisi, 4 kişinin öldüğü belirtildi.

Orduya bağlı 9. Zırhlı Tümeninden birliklerin aynı bölgede yürüttüğü operasyonda ise Cilyuhan köyü el geçirilirken, 6 militanın etkisiz hale getirildiği ifade edildi. Dicle'nin doğusundaki operasyonlarda ise 9 militanın öldüğü ve bomba yüklü bir aracın imha edildiği kaydedildi.

AA muhabirine konuşan Savunma Bakanlığına bağlı Terörle Mücadele Biriminden Yüzbaşı Yezen Sabit, Irak güçlerinin Musul'un kuzeyindeki el-Kahire Mahallesi'nin yüzde 30'unu geri aldığını söyledi. Sabit, Musul'un kuzey girişi olan mahallenin geri kalan kısmının kurtarılması durumunda Eş-Şelalat bölgesinde bulunan orduya bağlı 16. Tümen'e yaklaşmış olacaklarını dile getirdi.

Haşdi Şabi tarafından yapılan açıklamada ise kentin batısında 6 köyün ele geçirildiği ifade edildi.

Musul'u IŞİD'den almakd için 17 Ekim'de başlatılan operasyon, kentin çeşitli bölgelerinde devam ediyor. Operasyona, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon da hava desteği sağlıyor.

Haber Ara