Dolar

32,5719

Euro

35,0273

Altın

2.433,18

Bist

9.776,53

'Musul'da 180 bin sivil açlıkla mücadele ediyor'

Birleşmişler Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Musul'un batı yakasındaki 'Eski Şehir'de' yaklaşık 180 bin sivilin açılık ve kötü hayat şartlarıyla mücadele ettiğini duyurdu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-30 17:49:36

'Musul'da 180 bin sivil açlıkla mücadele ediyor'

WFP'nın Erbil ofisinden yayımlanan raporda, Musul kent merkezinin batı yakasında terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Eski Şehir'de yaklaşık 180 bin sivilin açlık ve kötü yaşam koşullarıyla mücadele ettiği ifade edildi.

Raporda ifadelerine yer verilen WFP Irak Koordinatörü Sally Haydock, "Musul'un batısındaki durum gerçekten kötü bir hal alıyor. Kamplara ve toplanma alanlarında bir araya getirilen ailelerin durumu içler acısı. İnsanlar yorgun, aç ve yakıcı güneşin altında uzun bir mesafe yürümek zorunda kalıyor" dedi.

Haydock, çatışma bölgelerindeki kaçış rotalarından gelen ailelere paketler içerisinde hazır yiyecekler sunduklarını belirtti.

Musul'da terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu bölgelerdeki sivillerin durumunu öğrenmek için bilgilere ulaşılmasının çok kısıtlı olduğuna değinen Haydock, kaçan sivillerle yaptıkları görüşmelerde batı yakasında mahsur kalanların ellerinde çok az yiyecek kaldığını, sadece bir öğün yemekle ayakta durabildiklerini aktardı.

"Olağanüstü durumlarda insanlar gıdaya ulaşamıyor" diyen Haydock, "Çatışmalarda yer alan tüm taraflara acilen Iraklıların gerekli gıdaya ulaşabilmesi için yardımcı olmaları çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonu 17 Ekim 2016 tarihinde kentin doğu yakasında başlamıştı. Doğu yakasının tamamen geri alınmasından sonra 19 Şubat'da ise batı yakasına yönelik operasyon başladı ve halen de devam ediyor.

 

 

Haber Ara