Dolar

32,4554

Euro

34,9806

Altın

2.435,53

Bist

9.772,24

Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı

Hayatını kaybeden Mustafa Koç için düzenlenen cenaze törenine siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok isim katıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-24 13:56:21

Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlandı


AA'nın haberine göre; İş adamı Mustafa Koç son yolculuğuna uğurlanıyor. 21 Ocak'ta geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden 56 yaşındaki Koç için sabah saatlerinde Nakkaştepe'deki Koç Holding binasında basına kapalı tören düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere siyaset, iş ve sanat dünyasından birçok isim işadamı Mustafa Koç'un cenazesinde hazır bulundu.

mustafa-koc_8915

MUSTAFA KOÇ'UN TABUTUNA OSMANLI SANCAĞI

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Mustafa Koç'un tabutunun üzerine Sadberk Hanım müzesinden getirilen bordo renkli bir Osmanlı Sancağı örtüldü.

mustafa-koc_2968

AYNI SANCAK HALASI İÇİN DE KULLANILMIŞTI

Aynı sancak daha önce de Mustafa Koç'un halası Sevgi Gönül'ün 2003 yılındaki cenaze töreninde kullanılmıştı.

Mustafa Koç'un tabutunun üzerine örtülen Osmanlı sancağında ise şunlar yazıyor:

Lâ ilâhe İllallâhu el-Melikü'l-hakku'l-mubîn Muhammedun resûlullâh sadiku'l-va'di'l-emîn. "Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur. güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir."

İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG'DE YAPILDI

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için ilk tören Üsküdar'daki Koç Holding binasında tören düzenlendi. Saat 09.30 sıralarında başlayan tören 10.15 sıralarında sona erdi. Basına kapalı gerçekleşen törene Koç'un ailesi, akrabaları ve çalışanları katıldı.  100 METRELİK ÇELENK KUYRUĞU

Cenazenin düzenleneceği camiden canlı yayın yapan televizyon kanalları, camide iki kollu 100 metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenklerin bulunduğunu belirtti.

1_308_3

Mustafa Koç'un cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı'nda dedesi Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedildi.  

Haber Ara