Dolar

32,5528

Euro

34,8433

Altın

2.427,62

Bist

9.722,09

'Mustafa Kemal, ömrü yetse Musul'u ve Kerkük'ü de alacaktı'

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumuyla ilgili, 'Mustafa Kemal ölmeden önce Hatay'ı da memleketimize dahil etti. Ömrü yetseydi Musul ve Kerkük'ü de vatan topraklarına katacaktı fakat ömrü yetmedi' diye konuştu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-27 14:28:00

'Mustafa Kemal, ömrü yetse Musul'u ve Kerkük'ü de alacaktı'

AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bağımsızlık referandumuna ilişkin açıklama yaptı. Özdağ, "Mustafa Kemal ölmeden önce Hatay'ı da memleketimize dahil etti. Ömrü yetseydi Musul ve Kerkük'ü de vatan topraklarına katacaktı fakat ömrü yetmedi" diye konuştu.

Özdağ'ın açıklamaları şöyle:

"110 yıl önce buranın problemleri hep vardı. Bu sırada biz yeni bir devlet kurduk. Ben 12 Eylül döneminde 7 sene cezaevinde kaldım şimdi burada Atatürk ve arkadaşları Lozan'da bir anlaşma. Bana göre o günkü şartlar içinde yapılan en iyi anlaşmadır. Devletin tapusudur. Lozan'dan gelenler Ankara'ya gelince ağladı. Artık 100 yıl savaşmayacağız geleceğimizi kurtardık diye.

Mustafa Kemal ölmeden önce Hatay'ı da memleketimize dahil etti. Ömrü yeterse Musul ve Kerkük'ü de vatan topraklarına katacaktı fakat ömrü yetmedi.

rr

Biz Barzani bu topraklarda nasıl olsa birlikte ticaret yapalım da bize minnet etsin dediklerimizi dinlesin istedik. Biz onlarla soydaş değiliz tamam ama dindaşız biz üzerimize düşeni yaptık, insanlık ettik. Yanılmanın hikayesi budur. Ben zamanında Muhsin Yazıcıoğluyla da bu işin üzerine gittik. Arkadaşlarımız, Esad'la görüşmeye gitti. Esad o zaman ‘Benim ülkemi de işgal edecekler' dedi bize o zaman söyledi Kürt devletinin kurulmak istediğini. Zayıf bir Irak Suriye, güçlü bir İsrail demektir. Mezhep kavgalarıyla bizleri bu bölgeyi zayıflattılar. Bizim ülkemizde bunu yapamayınca ideolojik bir kavga başlattılar bizde de. Batı dünyası bize diyor ki mezhepleşin işte biz bunan uzak duracağız. Biz burada Lazı, Kürtü ile devlet kurduk. Birlikte yuva kuranlar düşman olamaz. Mücadele PKK ve IŞİD'le olacak mezhepleşmeye dur diyeceğiz."


Haber Ara