Dolar

32,3641

Euro

34,9738

Altın

2.326,17

Bist

9.073,02

Mustafa Kamalak'tan 'seçim barajı' çıkışı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, seçim barajı konusunda ilginç bir yorumda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-08 01:20:03

Mustafa Kamalak'tan 'seçim barajı' çıkışı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, 1 Kasım seçimlerine doğru gidilirken, ilginç açıklamalarda bulundu. Kamalak, "Yüzde 10'luk baraj bizim için konulmuştur ama Allah'ın lütfu, inayetiyle o barajları yerle bir edeceğiz" dedi.

Ajansların haberine göre; Kamalak, partisinin Kayseri il teşkilatınca Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında Ammar Acarlıoğlu'nun konserinin ardından yaptığı konuşmada, bugün İslam aleminin, Orta Doğu'nun kritik, son derece sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi.

Birçok kişinin Akdeniz'in, Ege'nin soğuk sularında köpek balıklarına yem olurken, bir kısmının cesetlerinin sahillere vurduğunu ifade eden Kamalak, bazı vatandaşların da Türkiye üzerinden birçok ülkenin zenginliklerini götüren Batı'nın sınırlarını zorladığını vurguladı.

Orta Doğu'nun içinde bulunduğu bu soruna çare olacak iradenin milli görüş iradesi olduğunu savunan Kamalak, bu hak davanın milli görüşe gönül verenlere emanet olduğunu ifade etti.

Saadet Partisi'nin 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde yüzde 10'luk barajı sıfırlayacağını söyleyen Kamalak, şunları kaydetti:

"Allah'ın izniyle verilen oy katiyen zayi olmayacaktır. Çünkü, Anayasa'nın 148'inci maddesinin 3'üncü fıkrasına göre herkesin bireysel başvuru hakkı vardır. Anayasa diyor ki 'herkes Anayasa'nın teminatı altında bulunan bir temel hakkını ihlal edildiği iddiasıyla Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurma hakkına sahiptir'. Seçme seçilme hakkı da temel haktır. Anayasa'nın 12 ile 74'üncü maddesi arasında düzenlenmiş olan bütün haklar temel haktır. Misalen bir partinin adayları kendi ilinde tulum çıkaracak kadar oy aldı ama partisi ülke genelinde yüzde 10 barajını aşamadı. Partisi barajı aşamadı diye tulum çıkaran bir teşkilat milletvekili çıkaramayacak mı? Anayasa, bu gibi durumlarda seçilecek kadar oy toplayan bir adayın hakkının ihlal edildiği neticesiyle başvuru yapılabileceğini söylüyor. Milli görüşün hemen her aşamada yolu kesilmiştir. Yüzde 10'luk baraj bizim için konulmuştur ama Allah'ın lütfu inayetiyle o barajları yerle bir edeceğiz. Günümüzdekine benzer durumu 1995 yılında da yaşamıştık. Mahkeme yoluyla engelleri aşmasını bildik. Şimdi de en kötü ihtimalle önümüze konulan barajları Allah'ın izni ve inayetiyle yüksek ihtimalle ama mutlaka bireysel başvuru yoluyla yargı yoluyla aşacağız. Katiyen tereddütünüz olmasın."

CHP'nin seçim vaatlerini eleştiren Kamalak, seçim vaadi olarak emekliye 2 maaş ikramiye verilmesine ilişkin kendilerinin 1999 yılında kanun teklifi verdiklerini söyledi.

"CHP'nin kendilerinden 15 yıl sonra böyle bir vaatte bulunmasına rağmen 'Bizden kopya çektiler' dediğini ifade eden Kamalak, "Bunların hepsi taklitçi. Saadet Partisi varsa huzur, saadet var" diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara