Dolar

32,3636

Euro

34,9440

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Mustafa Kamalak'tan 'hendek' çıkışı

Kırıkkale'de konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, 'Düşmana karşı hendekler kazan dedelerin çocukları şimdi o hendekleri birbirleri için kazıyorlar' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-02 04:57:20

Mustafa Kamalak'tan 'hendek' çıkışı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, gündemdeki son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kamalak, “Kardeşi kardeşe vurdurmak için ırkçılık ve mezhep farklılıklarını öne çıkarıyorlar. Irkların birbirine üstünlüğü yoktur. O halde biz kiminle savaşıyoruz? Düşmana karşı hendekler kazan dedelerin çocukları şimdi o hendekleri birbirleri için kazıyorlar" dedi.

Milli Gazete'de yer alan habere göre; Kamalak, partisinin Kırıkkale İl Kongresi'nde gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kamalak, başkanlık sistemi tartışmalarını ve yeni Anayasa çalışmalarını eleştirerek, “Bu Meclisten ne bir Anayasa çıkar, ne de bir başkanlık sistemi. Terör olayları konuşulmasın diye milleti suni gündemlerle oyalıyorlar” diye konuştu.

Saadet Partisi Kırıkkale İl Kongresi yoğun bir katılım ile İl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Kongreye Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay, İl Sorumlusu Muzaffer Baydar, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Tek liste halinde gidilen kongrede İl Başkanı Faruk Vurgun güven tazeledi. Kadın kolları il teşkilatı ise Kamalak'a konuşmasından sonra çiçek takdim etti.

ÜLKENİN PROBLEMLERİNİ NATO DEĞİL, ÜLKENİN SAHİPLERİ ÇÖZER

Osmanlı'nın parçalanmasından sonra bölünen İslam topraklarının daha da bölünmek istendiğine dikkat çeken Kamalak, “35 yıldan beri terör kasıp kavuruyor. Şehit cenazelerinin gelmediği tek dönem 11 aylık Milli Görüş hükümeti dönemidir. Dün Çanakkale'de vücutlarını birbirine siper eden, küffara karşı hendek kazan ecdadın torunları, bugün birbirlerine karşı hendek kazar hale getirmiştir. Gavurun kurşunu ile bugün birbirini vuruyor. Ne oldu bize. Kim bizi bu hale getirdi. Biz mevki makam derdinde değiliz. Asırlar evvel İslam coğrafyasını parçalayanlar, şimdi o toprakları daha da bölmek istiyorlar. Meclisimizde ise ne konuşuyorlar? İslam âleminin derdine deva olacak şeyler konuşuluyor mu? NATO'dan yardım istiyorlar. Bu ülkenin problemlerini ancak bu ülkenin sahipleri çözebilir” diye konuştu.

ORTADA BÜYÜK BİR ÇELİŞKİ VAR

İktidarın son yıllarda büyük yanlışlar yaptığını dile getiren Kamalak, terör olaylarının artmasının altındaki sebepleri sıraladı. Sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle Rus uçağının düşürülmesi olayını da hatırlatan Kamalak, şimdi ise bir daha sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmediğini söyledi. Ortada büyük bir çelişki olduğunun altını çizen Kamalak, şunları kaydetti: “Dağdaki silahlı unsurlar şehre indirildi. Şehirdeki, hatta cezaevlerindeki KCK yapılanmaları serbest bırakıldı. ‘İçerideki teröristler Türkiye'yi terk edecek' dendi ama dışarıdakiler içeri getirildi. 3-4 yıldır hendekler kazıldı, mayınlar döşendi, cephanelikler oluşturuldu. Böyle devlet yönetimi olur mu? Bizler yanlışları söylüyoruz. Kimseye hakaret etmek gibi derdimiz yok. Kasım ayı içerisinde Rus uçağı düşürüldü. Doğru veya yanlış. Devlet yaptığına göre doğru diyoruz. Türk hava sahası ihlal edildi, düşürüldü. Önceki gün yine ihlal edildi ama bu sefer düşürmüyoruz. Önceki uçağı düşürdüğümüzde Rusya dost idi. Dostun uçağını düşürdük. Şimdi düşman olduk. Uçak hava sahamızı ihlal ediyor ama düşürmüyoruz. Hangisi doğru?” diye sordu.

BİZİM KAVGALARA AYIRACAK ZAMANIMIZ YOK

Toplumun içini boşatmak isteyen küresel emperyalizm dinimizin içini boşaltmak için de ‘ılımlı İslam' projesini geliştirdiğini belirten Kamalak, “Kardeşi kardeşe vurdurmak için ırkçılık ve mezhep farklılıklarını öne çıkarıyorlar. Irkların birbirine üstünlüğü yoktur. O halde biz kiminle savaşıyoruz? Düşmana karşı hendekler kazan dedelerin çocukları şimdi o hendekleri birbirleri için kazıyorlar. İslam tarihinde kıbleye yönelen hiçbir İslam mensubu dışlanmamıştır. Şuan kanatları altına sığınmaya çalıştığımız Batı, stratejik ortağımız ABD ehlisünnet mi? Bizim kavgalara ayıracak zamanız yok. Çevremiz kuşatılmış vaziyette. Bu azil millet, Haçlıların torunları olan AB'ye girerek köle mi kalsın, İslam Birliğini kurarak lider mi olsun? İşte biz bunun mücadelesini veriyoruz” dedi.

BU MECLİSTEN NE BAŞKANLIK SİSTEMİ NE DE ANAYASA ÇIKAR

Başkanlık sistemi tartışmaları ve Yeni Anayasa çalışmaları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Kamalak, “Bu ülkede ilk defa başkanlık sistemini gündeme getiren Milli Görüş'tür. Ama nasıl bir başkanlık sistemi? Cumhurbaşkanı tarafından hazırlanan bir kitapçık çıktı piyasaya. Bu kitapçıkta Türk Tipi Başkanlık sisteminden söz ediliyor. Nedir bu sistem? Masaya koyulması gerekir. Bu Meclisten ne bir Anayasa çıkar, ne de bir Başkanlık sistemi. Terör olayları konuşulmasın diye milleti suni gündemlerle oyalıyorlar” şeklinde konuştu.

MİLLİ GÖRÜŞÇÜ OLMANIN ŞEREFİNİ YAŞIYORUZ

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun ise, “Bugün burada sadece bir kongre yapmakla kalmıyoruz. Milli Görüşçü olmanın şerefini yaşıyoruz. Milli Görüşçüler en zor zamanlarda bile ayakta durarak gece gündüz çalışıyorlar. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Taşeron PKK ile bazı karanlık mihraplar ülkemizi bölmeye çalışmaktadır. Bu oyunlara hep birlikte karşı durmalıyız. İslam coğrafyaları kan ağlamaktadır. Milletimiz kayıkçı kavgaları ile meşgul edilmektedir. İnancımızı ve kararlılığımızı yitirmedik, yitirmeyeceğiz. Milli Görüş'ten başka kurtuluş kapısı yoktur” diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara