Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Mustafa Cengiz, AA Spor Masası'na konuk oldu (3)

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz:- 'Yüz milyonlarca avroyu 4-5 yılda har vurup harman savurmayacağız. Sevgili hocamızla transfer döneminde nokta atışlar yapmaya çalışacağız. Galatasaray'ı gelecek yıllar için mali yüklerin altında bırakıp çekip gitmeyeceğiz'- 'Yeni yönetim, teknik direktör ve ambiyansla seyirci ortalaması 40 bine doğru geldi. Uzun yıllar sonra Beşiktaş maçıyla ortalama

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-15 13:49:28

Mustafa Cengiz, AA Spor Masası'na konuk oldu (3)
Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, transfer döneminde nokta atışlar yaparak sarı-kırmızılı kulübü mali açıdan zor durumda bırakmayacaklarını söyledi.

Başkan Cengiz, Türk Telekom Stadı'nda Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'na konuk olarak AA Spor Haberleri Yayın Yönetmenliği yönetici ve editörlerinin sorularını cevapladı.

Transfer döneminde çok dikkatli davranacaklarını belirten Mustafa Cengiz, "Yüz milyonlarca avroyu 4-5 yılda har vurup harman savurmayacağız. Onun garantisini verebilirim. Sevgili hocamızla transfer döneminde nokta atışlar yapmaya çalışacağız. Galatasaray'ı gelecek yıllar için mali yüklerin altında bırakıp çekip gitmeyeceğiz. En azından maksimum 2-3 yılda Galatasaray'ı başa baş noktasına getireceğiz. Galatasaray'ı Avrupa'nın en ileri kulüplerinin mali durumuna getirme savaşına da devam edeceğiz. Mali açıdan disiplini sağlayacağız. İsrafı mutlaka önleyeceğiz, ana hedefimiz bu." ifadelerini kullandı.

Cengiz, Galatasaray'ın bir dünya markası olduğunu vurgulayarak, "Galatasaray'da oynayan futbolcular, sporcular performanslarının yanı sıra ahlaken ve karakter olarak da en üst düzeyde olmak zorunda. Galatasaray, belli sayıda dünya yıldızı barındırmalı. Bize teslim edilen parayı kendi şirketimizde olduğundan çok daha dikkatli harcamalıyız. Spor dünyasında her gelen yönetim, istediği gibi har vurup harman savuruyor. Kulüplere yük bırakıyor ve ibra edilip gidiyor. İbra edilmek aslında aklanmak değildir. Cezai hiçbir suçtan kurtulamazsınız. Yönetim olarak artıya geçmemizin nedenlerinden biri har vurup harman savurmamamız." şeklinde konuştu.


- "Üst üste seyirci rekorları kırıldı"


Karşılaşmalara büyük ilgi gösteren sarı-kırmızılı taraftarlara teşekkürlerini ileten Mustafa Cengiz, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edilmemesine rağmen seyirci rekorları kırıldığını ifade etti.

Galatasaray'ın genel olarak Türkiye rekorlarına imza attığını aktaran Galatasaray Kulübü Başkanı, "2013-2014 yılları, Galatasaray'ın seyirci sayısında zirve yaptığı yıllar. Ortalama 38-40 bin. Bu da Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiğimiz Ünal Aysal dönemi. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde olmamasına rağmen ikinci yarıdaki rakamlarında bunu yakaladı. Yeni yönetim, teknik direktör ve ambiyansla seyirci ortalaması 40 bine doğru geldi. Evkur Yeni Malatyaspor maçında seyircisi sayısı 47 bin. Uzun yıllar sonra Beşiktaş maçıyla ortalama 50 bine yakın oldu. Medipol Başakşehir maçında da öyle. Üst üste seyirci rekorları kırıldı." yorumunu yaptı.

Cengiz, maçlarda elde edilen bilet gelirlerinin temlikli olduğunu hatırlatarak, "Beşiktaş maçında sadece biletlerden elde edilen gelir 4 milyon lira. Evkur Yeni Malatyaspor maçında 2,5 milyon liraydı ancak bu paralar bize gelmedi. Bu paralar temlikli, olduğu gibi gitti. Beş kuruşu bize gelmiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türk Telekom Stadı'na gidip gelmenin zorluğuna dikkati çeken Mustafa Cengiz, "Seyircilerimizin maça gelme ve dağılma zorluğunu çözmek için elimizden geleni yapacağız. Bu bizim kanayan yaramız. 10 binlerce insan trafikte, metroda sıkıştığında, karda, çamurda maça girmekte zorlandığında rahatsız oluyoruz. Araç park yerleri yok. Bunları bir şekilde halledeceğiz, bundan emin olsun taraftarlar. Bu eziyete katlanarak Türkiye'nin seyirci rekorlarını kırıyorlar. Sadece Galatasaray'ın değil, Türkiye'nin rekorları." diye konuştu.


- "Amatör sporlarla Türk halkına, gençliğine hizmet etmek zorundayız"


Mustafa Cengiz, amatör sporlara destek vererek Türk halkına hizmet etmeyi sürdüreceklerini aktardı.

Devletin amatör sporlar konusunda destek sağladığını dile getiren Cengiz, "Gerek Maliye Bakanlığı, gerek Gençlik ve Spor Bakanlığının büyük katkılarıyla amatör sporlar için torba yasa çıktı. Türkiye'nin çehresini değiştirecek bir yasa. Üç büyük kulüp amatör sporlara destek veriyor. Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin mali dar boğazda bulunmasının ana nedenlerinden biri de amatör sporlar. Amatör sporlar nedeniyle yıllık yaklaşık 70-80 milyon lira açık oluşuyor. Bu, son 10 yıla bakınca 700-800 milyon lira. Peki biz amatör sporlardan çekilmeli miyiz? Hayır. Amatör sporlarla Türk halkına, gençliğine hizmet etmek zorundayız. 13 dalda 1453 sporcumuz var. Yönetmelik çıktığında devletin vergi üzerinden yapacağı katkı yine amatör sporlara gitmeli." şeklinde görüş belirtti.

(Sürecek)


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara