Dolar

32,4845

Euro

34,9782

Altın

2.433,80

Bist

9.716,77

Mustafa Canbey kimdir?

Türk siyasetçi, gazeteci, bürokrat Mustafa Canbey kimdir? İşte Mustafa Canbey'in biyografisi

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-10 16:32:46

Mustafa Canbey kimdir?

Balıkesir / İvrindi'de 1975'te doğdu. 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nü bitirdi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde "Liderlerin Markalaşması Üzerine Bir Analiz" konulu tezi hazırlayarak yüksek lisansını; İstanbul Üniversitesi'nde, "Kamu Diplomasisinde Kamu Yayıncılığının Rolü, TRT ve Anadolu Ajansı" tezini hazırlayarak doktorasını tamamladı.

 Ulusal basında 15 yıl gazeteci olarak çalıştı. Siyasal iletişim, medya, kamu diplomasisi ve algı yönetimi konularında akademik çalışmalarda bulundu ve çok sayıda konferans verdi. Plato Meslek Yüksekokulu'nda Medya ve Siyaset dersi verdi. İstanbul Üniversitesi'nde 2016-2017 ve 2017-2018 eğitim dönemlerinde öğretim görevlisi olarak dersler verdi. "Cephede Bir Muallim Şehit Ethem" isimli bir biyografi kitabı bulunmaktadır. 

Basın İlan Kurumu'nda 3 yıl Tekirdağ İl Müdürlüğü yaptıktan sonra 3 yıl da Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 

ÖNDER, Türkiye Yazarlar Birliği gibi sivil toplum kuruluşlarında eğitim, kültür, gençlik ve spor alanlarında aktif olarak faaliyet gösterdi. Öncü Gençlik ve Spor Kulübü'nün Genel Başkanlığını yaptı. Yeşilay ve Marmara Mezunlar Derneği'nin de üyesidir. 

27. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak görev yapan Mustafa Canbey, TBMM Dışişleri Komisyonu ve Dijital Mecralar Komisyonu Üyelikleri'nin yanında, AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığını yürütmektedir. 

2018 yılında seçildiği TÜRKPA (Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi) Türk Grubu üyeliğinin ardından, 2020 yılında Akdeniz PA (Akdeniz Parlamenter Asamblesi) Türk Grubu üyeliğine seçilmiştir.

Haber Ara