Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Mustafa Armağan'dan 'Atatürk ve Musul-Kerkük' paylaşımı

Tarihçi Mustafa Armağan, resmi Twitter hesabı üzerinden Mustafa Kemal'in 'Musul'u gayet kolaylıkla alabiliriz. Ama orada bir harp cephesi açmış oluruz' dediğine dair bir belge paylaştı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-28 02:07:31

Mustafa Armağan'dan 'Atatürk ve Musul-Kerkük' paylaşımı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

IKBY'nin bağımsızlık referandumunun ardından Musul ve Kerkük'e dair tartışmalar sürüyor. Tarihçi Mustafa Armağan, tartışmalara farklı bir boyut kattı. Armağan, Musul ve Kerkük'ün İngilizlere bırakılmasıyla ilgili resmi Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

"MUSTAFA KEMAL MUSUL'U ALMAK İÇİN ASILMADI"

Mustafa Armağan yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Mustafa Kemal Musul'u da, Batı Trakya'yı da almak için asılmadı. Çünkü biri batıda diğeri doğuda, İngiltere-Fransa'yla ilişkimizi bozacaktı."

Mustafa Kemal Musul'u da Batı Trakya'yı da almak için asılmadı. Çünkü biri batıda diğeri doğuda İngiltere-Fransa'yla ilişkimizi bozacaktı.

— mustafa armagan (@mustafarmagan) 27 Eylül 2017

"MUSUL'U KOLAYLIKLA ALABİLİRİZ"

Armağan'ın paylaştığı belgede, Mustafa Kemal Atatürk'ün 27 Şubat 1923'de TBMM kürsüsünden yaptığı konuşmaya dair bir pasaj yer alıyor. Musul ve Kerkük'ün İngilizlerden geri alınması ile ilgili diyalogların yer aldığı pasajda, İngilizlerle savaşmanın kolay olmadığı yazılı. Belgede yazıldığına göre Mustafa Kemal, "Musul'u gayet kolaylıkla alabiliriz. Fakat Musul'u aldığımızı müteakip muharebenin hemen hitam bulacağına kani olamayız? Şüphesiz orada bir harp cephesi açmış olacağız." deniliyor.

BELGE_1

Tarih 27 Şubat 1923
Yer TBMM
Mustafa Kemal kürsüde
Musul'u kolaylıkla alırız ama cephe açmış oluruz diyor

İngilizlerle savaşmak kolay değil pic.twitter.com/bGtzmpFOu7 — mustafa armagan (@mustafarmagan) 27 Eylül 2017

Haber Ara