Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Mussolini'nin torunu tehdit etti

İtalya'da Mussolini'nin torunu üzerinden faşizm tartışmaları yeniden alevlendi. Mussolini'nin torunu dedesi hakkında kötü ifadeler kullananları suç duyurusunda bulunmakla tehdit etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-19 15:05:41

Mussolini'nin torunu tehdit etti

İtalya'nın faşist lideri Benito Mussolini'nin torunu Alessandra Mussolini'nin, sosyal medyada dedesini hedef alan paylaşımları polise bildireceğini açıkladı. Bunun üzerine torun Mussolini'ye yönelen tepkiler, ülkenin yakın geçmişindeki Mussolini faşizmini hararetli bir tartışmayla yeniden gündeme taşıdı.

1922 ile 1943 yılları arasında İtalya'yı yöneten faşist lider Benito Mussolini'nin torunu, Twitter mesajında, avukatlarının Facebook ve diğer sosyal medya hesaplarında dedesine yönelik saldırgan içerik taşıyan mesaj ve fotoğrafları incelediğini duyurdu.

Alessandro Mussolini, ayrıca bu hesaplarda Benito Mussolini'ye hakaret edenleri titizlikle takip ederek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

2014 yılından bu yana Avrupa Parlamentosunda da milletvekili olan İtalya'nın sağ eğilimli Forza İtalya partisi üyesi siyasetçi, bu tavrıyla sosyal medyada dedesi Mussolini'ye ve İtalya'nın faşist geçmişine yönelik eleştirileri tetikledi.

Alessandro Mussolini İtalya'daki çeşitli yaş ve meslekten Twitter kullanıcılarının yoğun tepkilerine hedef oldu.

"Kendimi ihbar ediyorum: Mussolini iğrenç bir diktatördü"
Gazeteci Luca Bottura, Mussolinilere tepkisini, "Günaydın, kendimi ihbar ediyorum: Mussolini 300 bin İtalyanı ölüme gönderen, 150 bin sivilin canına kıyan iğrenç bir diktatördü." ifadeleriyle paylaştı.

Kendini antifaşist olarak niteleyen bir başka Twitter kullanıcısı da Alessandro Mussolini'ye hitaben, "Deden İtalya tarihinin en karanlık döneminin baş aktörüydü. Bir çok İtalyan onun yüzünden hayatını kaybetti." ifadelerini kullandı.

Kısa sürede binlerce kullanıcı #Mussolini etiketiyle paylaştıkları mesajlarda, Benito Mussolini'nin İtalya'yı yıkıma ve kaosa sürükleyen faşist bir diktatör olduğunu, Alessandro Mussolini'nin dedesinden gurur duymak yerine ondan utanması gerektiğini ifade etti.

View image on Twitter

Haber Ara