Dolar

32,3300

Euro

35,0655

Altın

2.282,22

Bist

8.989,73

Müslümanlara vatandaşlık verilmeyecek

Cammu Keşmir bölgesinde devrimci Müslüman direnişçilere karşı operasyonlarını sürdüren Hindistan yeni bir karar aldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-01-15 17:56:10

Müslümanlara vatandaşlık verilmeyecek

TIMETURK | ÇEVİRİ

Cammu Keşmir bölgesinde devrimci Müslüman direnişçilere karşı operasyonlarını sürdüren Hindistan yeni bir karar aldı. Hint Avam Kamarası Müslüman göçmenlerin vatandaşlığa kabul edilmesini yasakladı.

Hindistan'da açıklanan raporlara göre, ülkenin Müslüman nüfusu çoğunlukta bulunan Hindulara göre çok daha büyük bir hızla artıyor. 10 yıl içinde Müslüman nüfusu yüzde 36 oranında artarken Hindu nüfus sadece yüzde 20 oranında arttı.

İşte bu duruma karşı Hindistan yönetimi sıkı önlemler almaya gidiyor. Medya tarafından Avrupa'ya giden göçmenlerin rakamları yayınlanırken, özellikle ortadoğu bölgesindeki savaşlardan kaçan Müslümanlar doğu ülkelerinden Hindistan'ı seçiyor. Hindistan'a son yıllarda binlerce Müslüman göçmen sığındı, bir daha ülkelerine dönmeyen göçmenler Hint vatandaşlığına geçiyor.

Hint Avam Kamarası bu duruma karşı Müslüman göçmenlerin vatandaşlığa kabul edilmesini yasakladı. Buna karşı Hindistan muhalefetinde bulunan Hindu milliyetçiler ise yeni yasaya karşı çıktı.

Bu kararın ardında Hindistan'da yaklaşan seçimlerde gizli. Başbakan Narendra Modi, son birkaç gün içinde yasağı Hindistan medyasında savundu. Hindu Başbakan Modi, Mayıs seçimlerinde ikinci bir dönem umut ediyor.

Modi özellikle Hint nüfusunun yoğun olarak yaşadığı kırsal kesimlerde son dönemde ciddi oy kaybediyor. Müslümanlara uygulanan 'vatandaşlık yasağı' ile kaybettiği oyları geri kazanmak istiyor.

Kaynak: News / kath.ch

Haber Ara