Dolar

32,4554

Euro

34,9806

Altın

2.435,53

Bist

9.772,24

Müslümanlara büyük tuzak!

Büyük marketlerin, her bayram öncesi başlattıkları vekaletle kurban kesme kampanyalarında hileye başvurdukları ortaya çıktı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-22 09:39:00

Müslümanlara büyük tuzak!

Vahdet'in haberine göre; Marketlerin kurbanlık satışında yaptığı hileyi tespit ettiğini savunan Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, “Kurban kolisini açıp baktım. En az bir hafta önceden kesilmiş hayvanın kaburgası ve boşluğundan başka hiçbir şey yok. Hiç kuşbaşı olacak bir parçası olmaz mı kolide? Bunun iyi taraflarını ne yapıyorsun sen? Ya torpilli birisine veriyorsun ya da alıyorsun kendi tesisinde satıyorsun. Onları Allah'a havale ediyorum. Allah en doğrusunu bilir” dedi. 

KURBAN ETİNİ ÇALIYORLAR  

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı verilerine göre, kurbanlık büyükbaş bir hayvanın ortalama 250 kilo karkas et verimine sahip olduğunu kaydeden Yalçındağ, “Bundan 200 kilo kemiksiz et üretilir. 200 kilo eti 18'e bölüyorum, 11 hisse çıkıyor. Ya dört kişiye daha fazla kurban satışı yapılıyor ya da bu etin 60 kiloluk bir kısmı alınıyor, kendi amaçları için kullanılıyor. Bundan daha büyük bir günah yok” diye konuştu.

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, vekaletle kurban kesen bazı marketlerin, söz konusu hayvanları günler önce kestiğini ve et miktarında hile yaptığını savundu. 

Satılmayan kurbanı ESK alacak

Besiciler Kurban Bayramı'na kadar hayvan pazarlarında satamadıkları küçükbaş veya büyükbaş hayvanlarını Et ve Süt Kurumu'na (ESK) satabilecekler. ESK Genel Müdürü Kasım Piral, üreticilerin ellerinde kalan kurbanlıklarından zarar etmeyeceğini ve makul fiyatlarla tüm kombinalarına satabileceklerini kaydetti. 

SIKINTI YAŞAMASINLAR

Tüm Et ve Süt Kurumu kombinalarında canlı hayvan alımlarının yapılacağını belirten Piral, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yetiştiricilerimizin ellerinde kalan hayvanlarını değerinin altında satmalarını, geri dönüş sürecindeki maliyetler konusunda sıkıntı yaşamalarını engellemeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Et ve Süt Kurumu olarak elde kalan kurbanlıkları fiziksel ve hayvan hastalıkları açısından muayenelerini yaparak satın alacağız. Besicilerimiz, Kurban Bayramı dolayısıyla kurban pazarlarına getirdiği ancak satamadığı hayvanlarını, kurumumuza ait tüm kombinalara başvurarak satabilecekler” dedi. 

Haber Ara