Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

Müslüman ve Hristiyanlar iftarda buluştu

Müslüman ve Hristiyanlar iftarda buluştu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 22:09:13

Müslüman ve Hristiyanlar iftarda buluştu
Gökçeada ilçesinde yaşayan Müslüman ve Hristiyanlar, iftar sofrasında bir araya geldi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen iftara katılan 3 bine yakın vatandaşa tas kebabı, pilav, mercimek çorbası ve tulumba tatlısı ikram edildi.

İlçe Müftüsü Haydar Hüyük'ün okuduğu duanın ardından ilahi dinletisi ve sema gösterisi yapıldı.

Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede hem Müslüman hem Hristiyan hem de diğer mezheplerden çok sayıda vatandaşın yaşadığını söyledi.

Birçok farklı kültürün Gökçeada'da birlikte yaşadığını belirten Gürel, "Biz burada hep beraberiz. Bu Gökçeada'nın da bir ayrıcalığı bize göre. Tabi bu bizim başka yerlere de örnek olmasını istediğimiz bir ayrıcalık. Bu sadece bir iftar vesilesiyle oluşmuş bir birliktelik değil, adadaki hayatın her aşamasında, sosyal hayatımızın her aşamasında bunu görüyoruz. Bu Gökçeada için çok güzel bir şeydir. Bu ortamı da karşılıklı hoşgörü sağlamaktadır. Biz bunun için tüm halkımıza Türk, Rum, Sünni, Alevi herkese bu birlikteliğe sağladıkları katkı nedeniyle teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ünal Çetin ise Gökçeada'da her zaman farklı dinlerin ve farklı kültürlerin mutlu bir şekilde yaşayacağını söyledi.

Bu birlikteliği burada yaşamanın kendilerine büyük keyif verdiğine işaret eden Çetin, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin birçok yerinde yaşayamayacağımız bu güzellikleri Gökçeada'da yaşama fırsatı buluyorsunuz. Dolayısıyla ben belediye başkanı olarak böyle bir iftar organizasyonunda farklı din ve farklı kültürdeki insanların bir arada olmasını çok önemli buluyorum. Bu insanlarımızın birlik içerisinde örnek şekilde aynı sofrada iftar açmaları çok değerlidir. Allah bizim ülkemizin birliğini, dirliğini bozmasın, bu şekilde geçireceğimiz nice ramazanları görmeyi nasip etsin."

Yemeğe, Gökçeada Metropoliti Krilyos Yorgi Dragun ve ada protokolü ile şehit ve gazi yakınları, Kıbrıs ve Kore gazileri ile vatandaşlar katıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara