Dolar

32,3712

Euro

35,0018

Altın

2.326,08

Bist

9.096,54

Müslüman mahkumları hem aç bırakıyorlar hem de domuz etinden yapılmış yemekler veriyorlar

Amerika’nın Alaska eyaletinde bir hapishanede Müslüman mahkumların neredeyse aç bırakıldığı ve Ramazan ayında domuz etinden yapılma ürünlerin verildiği iddia edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-24 08:40:26

Müslüman mahkumları hem aç bırakıyorlar hem de domuz etinden yapılmış yemekler veriyorlar

TIMETURK | ÇEVİRİ

Amerikan-İslami İlişkiler Konseyi CAIR tarafından açılan davada Müslüman mahkumların diğer mahkumlarla kıyaslandığında, onlara düşük kalorili yiyecekler verildiği iddia edildi. Dava dosyasında “Anchorage Correctional Complex'teki yetkliler Müslüman mahkumlara almaları gerekn günlük kalorinin yarısından azı verildi. Bazı günler 500 kalori kadar az ki bu da açlık diyeti anlamına geliyor” ifadelerine yer verildi.

Press TV'nin haberine göre Ramazan ayında oruç tutumaya başlayan mahkumlar kendilerine "helal et" vermek istemeyen yetkililerin ayrımcı davranışlarına maruz kaldılar.

“HAPİSHANENİN YAPMADIĞINI MAHKEME EMRİ YAPACAK”

CAIR'ın ulusal davalara bakan yöneticisi Lena Masri yaptığı açıklamada, “Umuyoruz ki mahkeme Anchorage Correctional Complex yetkililerinin yapmadıklarını yapacak. O da Müslüman mahkumların aç bırakılmaması ve kutsal Ramazan ayı boyunca kendi inançlarının ilkelerini ihlal etmeye zorlanmamaları” dedi.

İLGİLİ KURUMDAN HENÜZ AÇIKLAMA GELMEDİ

Alaska Ceza İnfaz Kurumu dava hakkında henüz youm yapmazken CAIR mahkumlar için, “yeterli beslenme ve domuz eti içermeyen ürün” için mahkeme emri verilmesini talep etti.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara