Dolar

32,3785

Euro

35,0557

Altın

2.326,42

Bist

9.095,13

'Müslüman karşıtı söylem' uyarısı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, ABD'de Müslüman karşıtı söylemler nedeniyle uyarılarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-12 03:15:54

'Müslüman karşıtı söylem' uyarısı

Ajanslarda yer alan habere göre; ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, yaklaşan seçimlerle birlikte ülkede Müslümanlara yönelik nefret söylemlerini değerlendirdi.

Kirby, "Müslümanlara karşı yapılan yorumların etkileri hakkında dikkatliyiz. Söylenilen sözler, ya da yapılan eylemler bazı düşmanların iştahını kabartıyor ve onların bunun üzerinden uydurduğu hikayeler onları yenmemize yardımcı olmuyor" dedi. 

Kirby, Dışişleri Bakanı John Kerry'nin Donald Trump'ın ülkeye Müslümanların alınmaması yönündeki sözlerine cevap olarak yaptığı yoruma atıfta bulunarak, ülkeye girmesi için kimsenin herhangi dini bir teste tabi tutulmadığını söyledi.

'HERKES KULLANDIĞI DİLE ÖZEN GÖSTERMELİ'

Seçimlerde Müslümanlara yönelik söyleme atıfta bulunan Kirby, "terörist" organizasyonların bu nefret söylemini kullanarak karşı bir propaganda aracına dönüştürdüğüne dikkat çekti ve "Herkesin bunun farkında olması gerekir" dedi.

Ayrıca, bu söylemlerin ABD değerlerini yansıtmadığını belirten Kirby, "Ülke olarak biz bu değiliz. Ne söylediğimizi ve bunun dünyanın farklı yerlerinde nasıl algılandığı önemlidir" yorumunda bulundu. 

Özellikle Donald Trump'ın Müslümanlara karşı söylediği sözler her gün farklı bir açıdan ABD'nin gündeminde yer almaya devam ederken, yapılan anketlere göre, oluşturduğu nefret söylemine rağmen Trump Cumhuriyetçi adaylar arasında önde gidiyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara