Dolar

32,5553

Euro

34,6820

Altın

2.420,56

Bist

9.645,02

Müslüman Alimler Birliği'nden 'işgal' mesajı

Irak Müslüman Alimler Birliği, ABD'nin Irak'ı işgal etmesinin yıldönümünde yazılı bir mesaj yayımladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-22 02:33:58

Müslüman Alimler Birliği'nden 'işgal' mesajı

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Irak Müslüman Alimler Heyeti Genel Sekreterliği, Amerika'nın Irak'ı işgalinin 13. yıldönümü münasebetiyle bir açıklama yayınladı. Irak Müslüman Alimler Heyeti tarafından yayınlanan açıklamanın metni şöyle;

(1155 Nolu Açıklama) Amerika'nın Irak İşgalinin 13. Yıldönümü Hakkında Açıklama

Hamd alemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur. Salat ve selam Rasulullah'a, aline ve ashabına olsun.

Bundan yaklaşık 13 sene önce bugünde Amerika Birleşik Devletleri, hain müttefikleri ile beraber Irak'a saldırıya başladı. Oluşum, toprak, halk ve güç olarak savaş bahanelerinin tamamını tamamladı. Bunun bir devamı olarak Irak'a girdi, 3 hafta sürecek savaş çatışmalarını senelerce sürecek işgale çevirdi. Amerika tarafından gerçekleştirilen işgalin etkilerinin izi hala Irak siyasetinde, güvenlik ve istikrarında, ekonomi, kültür ve sosyal dinamiklerinde görmek mümkündür. 2003 yılında gerçekleştirilen bu işgalin neticesi olarak hala çekilmemiş Amerika'nın askeri varlığı bulunmaktadır. Hatta Amerika, devam eden işgalini daha dinamik bir seviyeye taşımak için Irak'ta bulunan askeri varlığını yakın zamanda güçlendirmiştir. 2003 yılından şuana kadar Irak, bu işgalin etki ve tesiri altında kıvranmaktadır.

Irak Müslüman Alimler Heyeti olarak son derece açık görüşlerimizi, ihtilali reddedip karşısında tavizsiz prensipli duruşumuzu açıklamaya devam ediyoruz. Bu işgale, ilişkili siyasi çalışmalara ve faaliyetlere bir an olsa dahi meşruiyet vermemekte devam ettiğimizi belirtiriz.

Bizler bugün Irak işgalinin 13. yıldönümünü ile karşı karşıyayız. Biz bugün vakiaya baktığımız zaman daha önce çağırdığımız, uyardığımız, dikkat çektiğimiz şeylerden başkasını göremiyoruz. Biz bu yaşananları, beyanatlarımızda, basın açıklamalarımızda ve çeşitli yazılarımızda açık bir şekilde ifade ettik. Ki bunlar, Irak'ı yeniden inşa etmek için trajedinin son bulmasını, işgalin gölgesinde mukadderatı, son zamanlarda ortaya atılan siyasi projeyi toplamıştı. İşte siyasetçiler; bu siyasi çalışmaların başarısızlık nedenlerini açıklamaya geri dönüyorlar. Oysa bu nedenler, Irak Müslüman Alimler Heyeti ve HEYET ile beraber işgale karşı mücadele eden kuvvetler 2003 yılından bu yana bizzat ifade ettiler.

Hepimizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı ve zor şartlar içerisinde Irak Müslüman Alimler Heyeti, Irak halkını bir kez daha, daha fazla sabır göstermeye, direnmeye, bütün Iraklıların hizmet ettiği Irak'ın özgürlüğü elde edilinceye dek sebat göstermeye davet ediyor. HEYET, ölüm, yıkım ve eza ile dolu dolu geçen bunca senede birçok acılığına rağmen bizim intihan olduğumuz gibi imtihan olan, uzun yıllar boyunca –bazılarının 100 yıl boyunca- özgürlük için direniş gösteren halkların hayatında bir şey ifade etmez.

Genel Sekreterlik

10 Cumadi-l Ahire 1437

19 Mart 2016

Haber Ara