Dolar

32,5170

Euro

34,9440

Altın

2.439,02

Bist

9.716,77

Müslüman Alimler Birliği'nden Gannuşi ve Nahda açıklaması

Genel Sekreter Ali Muhyiddin Karadaği, Gannuşi'nin son zamanlarda gündemden düşmeyen açıklamalarına değindi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-02 11:21:26

Müslüman Alimler Birliği'nden Gannuşi ve Nahda açıklaması

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Ali Muhyiddin Karadaği, Hicri Takvim Kongresi için İstanbul'daydı. Kongre sonrası gençlerle buluşan Karadaği, Muslim Port'un sorularını yanıtladı. Genel sekreter NAHDA Hareketinin laik bir yapıya bürünmediğini, yanlış anlaşıldıklarını savundu.

"BİZZAT GANNUŞİ'DEN DUYDUM"

Tunus'taki gelişmelerin yanlış aktarıldığını düşünüyorum. Tunus NAHDA Hareketi İslam'ın kâmil ve şamil bir din olduğu gerçeğinden vazgeçmiş değiller. Ben bu olayı yalnızca davet işinin bir ayrılması olarak görüyorum. Bunu bizzat Sayın Gannuşi'den duydum. Ki zaten şeriatı tatbik etmek devletin işidir, biz bir devlet değiliz. Yani bence NAHDA Hareketi hala şeriatın varlığını kabul ediyor fakat şu an itibariyle bunu tatbik etmek bizim vazifemiz değil demek istiyorlar. Ve bu da laiklik manasına gelmez.

77

"AMEL, EN DÜZGÜN ŞEKİLDE YAPILMALIDIR"

Bu uğurda çok çalışmalıyız. Vahdetin gerçekleşmesi adına tüm imkânlar İslam'da mevcuttur. Bu programlarda bunun göstergesi. Biz bir araya gelebiliyoruz. Daha fazla bir araya gelmeli, tam anlamıyla vahdeti gerçekleştirmeliyiz. Ve biz vahdeti istiyorsak amellerimizi en düzgün şekilde yapmalıyız. İslam'da amel en düzgün şekilde yapılmalıdır. Biz ümmet olarak belki çok amel yapıyoruz ama yaptığımız işleri de en düzgün en mükemmel şekilde yapmalıyız.

"KORKUSUZ GENÇLER"

Gençlere hitap ederken “Kehf suresinde gençlerden bahsederken fedakarlıklara vurgu yapılmıştır” diyen Karadaği, “Genç demek önce ameli yapan hizmeti eden sonrasında konuşan kişidir. Ve gençler Kuran'ın ifadeleriyle korkusuzdurlar” İfadelerini kullandı.

"PROFESYONELLİK AHSEN-İ AMELDİR"

Kur'an'da iktidardan yönetimden ve benzeri şeylerden bahsedildiğinde hemen arkasından da sorumluk vurgusu yapıldığını da aktaran Karadaği, “Eğer ki bir görevimiz varsa onu en iyi şekilde yapmalıyız” dedi.

Profesyonellik ahsen-i amel'dir. Bunun bir sınırı da yoktur. Daima en iyiyi hedeflemeliyiz. Dolayısıyla ümmetin şöyle bir sorumluluğu var; yarınımız bugünümüzden daha iyi olmalı. Modern tabirle sürekli inovasyon yapmalısınız” İfadeleriyle gençlere seslenen Karadaği, “Allah-u Teala, Müslümanları yeryüzünde barışı ve adaleti tesis etme konusunda görevlendirdi. Bunu gerçekleştirmenin yolu da daima en iyiyi yapmaktan geçer” dedi.

NE OLMUŞTU? (HABERLERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ)





 

Haber Ara