Dolar

32,3134

Euro

35,1047

Altın

2.292,82

Bist

9.055,63

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Başkanı Ömer Faruk Okka, işsizliğin önüne geçerek istihdamın artırılması projesine destek vereceklerini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-20 11:55:25

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka:
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi Başkanı Ömer Faruk Okka, işsizliğin önüne geçerek istihdamın artırılması projesine destek vereceklerini söyledi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 2016 yılı ekonomik değerlendirmesini yaparak 2017 yılı ekonomik beklentilerini düzenlediği basın toplantısında anlattı. İhracat rakamlarının artması için çalışmalarının süreceğini belirten Ömer Faruk Okka, "Türk iş dünyası açısından 2016 yılının zor bir dönem olduğu ortadadır. Bu zor şartlar ülkemizi ve şehrimizi 2013 için koyduğumuz hedeflerden alıkoyamayacaktır. İç Anadolu Bölgesinin tarım, ticaret ve sanayi başkenti konumundaki Konya, 2017 yılında da ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlamaya, ihracat rakamlarını arttırmaya, ülkesini büyütmeye devam edecektir. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak 2017 yılı ve gelecekle ilgili umudumuzu korumaktayız. Ülkemizin her türlü saldırıya maruz kaldığı bu zor dönemlerde üzerimize düşeni fazlasıyla yapmaya devam edeceğiz" dedi.

"Erdoğan'ın başlattığı İstihdam Seferberliğinde biz de varız"

İstihdam Seferberliğine destek verdiklerini aktaran Başkan Ömer Faruk Okka, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı İstihdam Seferberliğinde biz de varız. Sosyal boyuta baktığımızda, işsiz vatandaşımızın çalışması, ailesine ve çevresine katkı sağlaması, çocukların eğitimini karşılayabilmesi, terör ve benzeri oluşumlardan uzak kalabilmesi gibi önemli pozitiflikler barındırmaktadır. Diğer taraftan da istihdam artışı demek, ekonomik olarak çarkların daha fazla dönmesi, daha fazla üretim, daha fazla katma değer ve kalkınma hızının artması demektir. MÜSİAD Konya olarak, devletimizin hem işbaşı eğitimlerini hem de asgari ücret üzerindeki SGK ve vergiyi karşılayarak önemli katkı sağladığı istihdam seferberliği kapsamında elimizi taşın altına koyarak bu seferberlikte 'biz de varız' diyoruz. Şubemiz 360 üyesiyle birlikte işsizliğin önüne geçerek istihdamın artırılması projesine destek verecektir. İş alemi olarak biz de böyle zamanlarda ayrı bir sorumluluk taşıyoruz. Ülkemiz ekonomisinin, sürdürülebilir bir kalkınma ve küresel rekabet gücü için el ele veriyor, ne olursa olsun üretmeye ve büyümeye devam diyoruz. Güçlü bir Türkiye için daima biz de varız" ifadelerini kullandı.

"Konya iş dünyası temsilcileri olarak 2017 yılından umutluyuz",

2017 yılından beklentilerini de dile getiren Okka, "Konya iş dünyası temsilcileri olarak 2017 yılından umutluyuz. 2017, 2016 yılından daha iyi bir yıl olacaktır. MÜSİAD Konya olarak şehrimizin ekonomik yapısını güçlendirmek için projeler hazırlamaya ve devam eden projelerin de sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Özellikle üzerinde yıllardır çalıştığımız Konya Lojistik Merkez Projemiz ile ilgili de hatırlayacağınız gibi Aralık 2016 tarihinde ihalesi yapılmıştır. Konya Lojistik Limanı'na demir yolu ile bağlanarak dış ticaret için büyük avantajlar sağlayacaktır. Bu projeler sadece Konya'nın değil bölgemizdeki tüm illerin ihracatını arttıracak gelişmeler olacaktır. Konya olarak önümüzdeki yıllarda daha fazla ihracat yapmak için istekliyiz" diye konuştu.

Haber Ara