Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

MÜSİAD ekim ayı SAMEKS verilerini Erzincan'da açıklayacak

MÜSİAD ekim ayı SAMEKS verilerini Erzincan'da açıklayacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-28 17:17:01

MÜSİAD ekim ayı SAMEKS verilerini Erzincan'da açıklayacak
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), ekim ayı Satın Alma Müdürleri Endeksi (SAMEKS) verilerini Erzincan'da açıklayacak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Nazım Özdemir, ekim ayı SAMEKS verilerini, 30 Ekim Cuma günü saat 10.00'da MÜSİAD Erzincan Şubesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek basın toplantısı ile duyuracak.

- SAMEKS, sanayi ve hizmet sektörlerinde öncü gösterge

MÜSİAD tarafından hazırlanan SAMEKS, reel sektörün dinamiklerini zamanında yansıtması açısından ekonomik karar alıcılar, piyasa aktörleri ve iş dünyası için öncü gösterge niteliği taşıyor. SAMEKS, sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren iş yerlerinin ekonomik faaliyetlerinin gidişatına dair değerlendirmeler temel alınarak hazırlanıyor.

MÜSİAD, ocak 2013'ten itibaren toplanan verileri rapor haline getirerek, her ayın son iş gününde kamuoyuyla paylaşıyor. Raporda, Sanayi Endeksi, Hizmet Endeksi ve sanayi ve hizmet sektörlerini içeren SAMEKS Bileşik Endeksi değerlerine yer veriliyor. Söz konusu endekslerin 50 baz puanın üzerinde bulunması ekonomik canlılığa işaret ediyor.

Haber Ara