Dolar

32,5234

Euro

34,7384

Altın

2.491,64

Bist

9.524,59

Muş Valiliği, çıplak PKK’lı kadın cesedini doğruladı

Muş valiliği, sosyal medyada yer alan başında üç erkeğin durduğu çıplak kadın ceset fotoğrafının gerçek olduğunu ve Varto’da çekildiğini doğruladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-16 17:51:27

Muş Valiliği, çıplak PKK’lı kadın cesedini doğruladı

Ajansların haberine göre, Muş Valiliği, sosyal medyada paylaşılan üç erkeğin başında beklediği ve PKK'li Kevser Eltürk'e ait olduğu iddia edilen çıplak kadın cesedi fotoğrafı ile ilgili bir açıklama yayımladı. Fotoğraftaki kadının 10 Ağustos'ta Varto'da güvenlik güçleriyle gerçekleşen çatışmada hayatını kaybeden ‘Ekin Van' kod adlı PKK üyesi Kevser Eltürk olduğu iddia edilmişti.

Fotoğrafı doğrulayan Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "10.08.2015 tarihinde İlimiz Varto İlçesi kırsalında güvenlik güçlerimiz ile girdiği çatışma neticesi etkisiz hale getirilen PKK terör örgütü mensubu bayana ait bazı görüntülerin sosyal paylaşım sitelerinde yayınlandığı tespit edilmiştir. Kamuoyu ve Valiliğimizce kabul edilemeyecek şekildeki bu görüntüleri çeken, yayınlayan ve sosyal medya'ya servis eden kişi veya kişiler hakkında adli ve idari soruşturma başlatılmıştır."

'KİMSE SESSİZ KALMAMALI'

Evrensel'e konuşan Kevser Eltürk'ün ağabeyi Abdullah Eltürk de fotoğraftaki görüntüyü şöyle yorumladı: "Fotoğrafı gördük. O olduğunu düşünüyoruz. Yüz üstü düşmüş, çok benziyor. O olmasa da kabul edilemez bir durum bu. Kan emiciliktir bu, insan öldürüldüğünde işkence yapılamaz. Otospiye gittiğimizde etrafımızda polis çemberi vardı, morga girdiğimde cesetin yüzünü açtım. Yüzüne baktım, fazla bakma fırsatım olmadı. Bu vahşete kimse sessiz kalmamalı."

Haber Ara