Dolar

32,4961

Euro

34,5834

Altın

2.478,73

Bist

9.553,71

Mursi'ye darbenin arkasından İsrail çıktı

İsrailli bir general Mısır’ın eski devlet başkanı Muhammed Mursi’ye yapılan darbenin arkasında İsrail’in olduğunu iddia etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-05 14:46:52

Mursi'ye darbenin arkasından İsrail çıktı

TIMETURK | ÇEVİRİ HABER

İsrail Ordu Komutanlarından Aryeh Eldad, yerel bir gazeteye yazdığı yazıda 2013 yılında Mısır'ın demokratik yollarla seçilerek başa gelen Devlet Başkanı Muhammed Mursi'yi devirmeye ve ona karşı yapılan darbeyi yönetmeye çalıştığını yazdı..

SİNA'YA DAHA FAZLA ASKER GÖNDERMEK İSTEYİNCE…

Maariv adlı yayın organı için yazı kaleme alan Eldad, "Ocak ayında gerçekleşen devrim İsrail'in güvenlik değerlendirmesiyle aynı zamana denk geldi. Müslüman Kardeşler üyesi ve başkan seçilen Muhammed Mursi İsrail'le barış antlaşmasını iptal etmek ve Sina Yarımadasına daha fazla Mısır askeri göndermek istedi” ifadelerini kullandı.

99_8
Aryeh Eldad

"OBAMA'YI İKNA ETTİK"

Bu aşamada İsrail hızlı davrandı, diplomatik araçları harekete geçirmek, daha da önemlisi Abdel Fattah Al-Sisi'yi iktidara getirmek istedi ve dönemim ABD Başkanı Barack Obama'yı bu eyleme muhalefet etmemeye ikna etti” şeklinde açıklama yaptı.

“FİLİSTİNİLER VE ARAPLARLA DİN SAVAŞI DA VERİYORUZ”

Eldad yazısında, “İsrail'in bütün beklentilerine ters olarak 40 yıl önce yapılan Camp David Antlaşması, Mısırlılar ve bizler arasında yıllardır gerçek bir barış olmamasına, Filistin-İsrail çatışmasını çözmekteki başarısızlığa rağmen uzadı. Çünkü bu çatışma sadece jeopolitik değil. Biz Filistinlilerle ve Araplarla din savaşı da veriyoruz” satırlarına yer verdi.

İsrailli komutan aynı zamanda karışıklığın sebebinin İsrail'in Camp David Antlaşması'nı 40. yılında Mısır'a Alman denizaltılarını satmasından kaynaklandığını, bunun da Mısır'ı İsrail'in tarafından görmeye bağlı kaldıklarının bir işareti olduğunu öne sürdü.

 

Haber Ara