Dolar

32,5264

Euro

34,7533

Altın

2.492,80

Bist

9.524,59

'Mursi'ye darbe yapılma nedeni Mısır'da nükleer çalışmalar yapma planıydı'

Pakistanlı nükleer fizikçi Abdulkadir Han, Mursi'ye darbe yapılma nedeninin nükleer çalışmaları olduğu iddiasında bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-24 08:03:19

'Mursi'ye darbe yapılma nedeni Mısır'da nükleer çalışmalar yapma planıydı'

"Pakistan atom bombasının babası" olarak anılan ve Pakistan'ın nükleer çalışmalarında önemli bir geçmişi bulunan Abdulkadir Han, Mursi'nin ölümünün ardından açıklamalarda bulundu. Han, Mursi'nin Rusya, Pakistan ve Hindistan'ı, Mısır'ın eski bir nükleer reaktörünü yeniden kullanıma açma amacıyla ziyaret ettiğini, zenginleştirilmiş uranyum elde edilerek Mısır'ın enerji problemini çözmeyi amaçladığını ifade etti.

Mepanews'in Middle East Monitor'den aktardığı habere göre "Normal şartlar altında Mısır'ın iç işleri hakkında konuşmak istemeyeceğini, ancak Mısır halkının bunları bilmesi gerektiğini söyleyen" nükleer fizikçi, Mısır'ın nükleer enerjiye sahip olması ihtimalinin Batı'yı korkuttuğunu dile getirdi.

"Enerji açısından bağımsız olan ve Afrika'ya da enerji ithal eden bir Mısır'ın Batı'yı endişelendirdiğini" söyleyen Han, bu olayın ardından ABD ve İsrail'in ülkede darbe yaptığını da sözlerine ekledi.

Mursi 3 Temmuz 2013 tarihinde Mısır'da Abdulfettah es Sisi öncülüğündeki cuntanın gerçekleştirdiği askeri darbeyle devrilmişti.

Bu tarihten itibaren kesintisiz olarak hapiste tutulan Muhammed Mursi, 17 Haziran 2019 tarihinde mahkeme salonunda fenalaşarak yaşamını yitirmişti.

 

Haber Ara