Dolar

32,3202

Euro

35,1203

Altın

2.302,42

Bist

9.055,22

Mursi'nin oğlundan karara ilk tepki

Mısır'da darbe mahkemelerinin idama mahkum ettiği Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu ve avukatı Usame Mursi, A Haber canlı yayınına konuk olarak babası hakkında verilen kararı yorumladı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 14:17:48

Mursi'nin oğlundan karara ilk tepki

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Cunta mahkemesinin verdiği idam karar ile ilgili Usame Mursi, "Şu anda uygulanan gayrimeşru hükümler karşısında şahıs olarak Başkan Mursi'nin hayatı değil mesele. Bu nedenle Başkan Mursi, yolunda mücadele etmektedir ve devrimin kazanımlarını korumak için çalışmaktadır" ifadelerini kullanan Usame Mursi, "Başkan teslim olmayacak" dedi. "Babanızı en son ne zaman gördünüz?" sorusuna da yanıt veren Usame Mursi, cevabında Cumhurbaşkanı'nın halka gönderdiği son mesajı da açıkladı.  "Babamı sadece mahkemelerde görebiliyrum. En son birkaç ay evvel gördüm. Mısır halkına bir çağrısı olmuştu. 'Üç maddelik bir çağrıydı. Öncelikle bir darbeye hayır diyoruz. Bizim devrimimizi pazarlık konusu yapmayacağız. Şehitlerimize karşı işlenen suçlara asla asla müsamaha göstermeyeceğiz. Hesap soracağız' demişti. O görüşmede de mesajı buydu." şeklinde konuşan Usame Mursi, darbenin başından beri tutumlarının değişmediğini söyleyerek, kararların bu duruşu etkilemeyeceğini belirtti.

"KARARLARIN TÜMÜ SİYASİ"

"Bu kararların tümü siyasi kararlardır. Çünkü Mısır'daki mahkemelerin hukuki iradesi yoktur ve askeri yönetimin istediği kararları almaktadır. Bu kararların içinde bulunduğumuz sürece herhangi bir etkisi de bulunmuyor. Bu süreç Mısır devrimidir ve devam etmektedir. Bizler isim isim devrimin düşmanlarını da biliyoruz ve bu düşmanların arkasındaki güçlerin de farkındayız."

MURSİ'NİN OĞLU O ŞİİRİ OKUDU: "CAMİLER KIŞLAMIZ, MÜMİNLER ASKER"

"Uluslararası kamuoyunun darbecilere ve zalimlere verdiği destek de ortada. Buradan Türk halkına da bir mesaj vermek istiyorum. Onlar askeri darbelerin altında nasıl bir yaşam olduğunu bilirler. Darbeler sonucunda ortaya çıkan durum sadece bir ülkenin başkanını değil bütün halkını etkisiz kılıyor. Bütün Arap ülkelerinde de bu darbeler sadece halkı değil İslam'ı da hedef alıyor. Bu darbeler, Siyonizmin himayesi altında büyümektedir. Bizler inanıyoruz ki camiler kışlamız, müminler askeri, minareler süngümüz kubbeler miğfer... Yürüyüşümüz Allah'ın izniyle başarıya ulaşacaktır ve inşaallah Mısır yeniden bu bölgenin lideri olacaktır"



Haber Ara