Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

'Mursi’nin idamı demokrasinin idamıdır'

ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi Genel Sekreteri Cemal, Mursi hakkındaki idam kararıyla ilgili, 'Mahkemenin kararı Mısır’da demokrasinin ve insan haklarının idamıdır” dedi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 13:40:04

'Mursi’nin idamı demokrasinin idamıdır'

ABD'deki Müslüman sivil toplum kuruluşları, Mısır'da görevinden darbeyle uzaklaştırılan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında verilen idam ve müebbet hapis cezalarının Sisi hükümetinin demokrasi ve insan haklarını hiçe saydığını gösterdiğini belirtiyor.

ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi (USCMO) Genel Sekreteri Usame Cemal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır mahkemesinin aldığı kararın demokrasi ve insan hakları adına kara bir leke olduğunu söyledi.

"Mahkemenin kararı tek kelimeyle Mısır'da demokrasinin ve insan haklarının idamıdır” diyen Cemal,Mursi hakkındaki anti demokratik kararların, Mısır'da yargının bağımsız olmadığını ve hukukun üstünlüğünün uygulanmadığını gösterdiğini ifade etti.

Usame Cemal, “Eski Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek temize çıkarılıp herhangi bir ceza almazken ülkenin tarihinde ilk kez halk tarafından seçilmiş olan bir cumhurbaşkanının tamamıyla saçma nedenlerden dolayı idam cezası alması ironiktir” diye konuştu.

"Mısır diktatörlük karanlığına yeniden gömülebilir"

İslam ve Kamu Politikası Merkezi Direktörü Dr. Zahid Bukhari de Muhammed Mursi'ye verilen cezayı “çirkin ve Mısır demokrasisi için toptan bir çöküş” olarak nitelendirdi.

Mısır'da yaşanan gelişmelere bakıldığında bu yönde bir idam kararının çıkacağını beklediğini anlatan Bukhari, bazı Körfez ülkelerinin ve demokrasinin beşiği olduğu söylenen Batı'nın da darbe yönetimine destek vermesinin iki yüzlülük olduğunu vurguladı.

Bukhari, Sisi hükümetinin hukuksuzlukta sınır tanımadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Mısır hükümeti kesinlikle demokrasinin peşinden gitmiyor. Onların demokrasi sözcüğünü ağızlarına alıyor olmaları rezil bir durum. Orada faşist bir rejim, kötü bir hükümet ve zalim bir diktatörlük var."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara