Dolar

32,3253

Euro

35,1507

Altın

2.295,71

Bist

9.056,53

Mursi'nin davası ertelendi

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 24 sanığın 'yargıya hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşması, 10 Aralık'a ertelendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-06 18:23:11

Mursi'nin davası ertelendi

Savunma heyetinde yer alan avukat Abdulmunim Abdulmaksud, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, Mursi'nin mahkeme salonunda cam bir kafeste  durduğunu söyleyerek, "Mursi, her zamanki bilindik hali üzere duruyordu, cam  kafesin yakınında duranlara selam verdi. Müvekkilimin üzerinde diğer davada  hakkında 20 yıl hapis cezası verilmesine ilişkin bir etki gözükmüyordu." dedi. 

Mursi'nin, hakkında 20 yıl hapis cezası verilen "İttihadiyye olayları"  davasının 22 Ekim'de görülen duruşmasından bu yana ilk kez görüldüğü ifade  edildi.

Mursi hakkında, yargılandığı 5 davadan yalnızca İttihadiyye  olaylarında 20 yıl hapis cezası olarak verilen nihai karar bulunuyor. Mursi,  itiraz süreçleri devam eden Hamas adına casusluk davasında müebbet,  Katar adına  casusluk davasında 40 yıl hapis ve "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da  bilinen "hapishaneler baskını" davasında ise idam cezasına çarptırılmıştı.

Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'nin görevden alındığı 3 Temmuz 2013'ten  bu yana Mısır yönetimi İhvan'ı ve üyelerini "şiddet ve terör provokasyonu"  yapmakla suçluyor. İhvan ise askeri darbeye karşı barışçıl gösteriler  düzenlediklerini belirterek, güvenlik güçlerini göstericileri öldürmekle itham  ediyor.

Haber Ara