Dolar

32,5853

Euro

34,7947

Altın

2.507,22

Bist

9.693,46

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 17:00:42

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezası, Zonguldak ve Sakarya'da kınandı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllüsü Mevlüt Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 bin yıllık medeniyete sahip olan Mısır halkının yönetimler tarafından zulmün her türlüsüne maruz kaldığını söyledi.

Mısır'ın ilk sivil Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, Ortadoğu'da ve İslam dünyasında sürekli karışıklık ve kaos ortamı isteyen Batı dünyası ile bölgedeki işbirlikçilerinin desteğiyle yönetimden düşürüldüğünü anımsatan Keskin, "Mısır'da yapılan bu darbe, hukuka ve insan haklarına aykırıdır. Muhammed Mursi, 106 arkadaşıyla idama mahkum edilmiştir. Bu idam kararları, kendilerini 'demokrasinin beşiği' olarak dünyaya lanse eden Batı dünyasının demokratlığı için en önemli sınavlardan biridir. Ancak, biliyoruz ki batı dünyası için dünya barışının hiçbir önemi yoktur, sadece çıkar ilişkileri vardır" diye konuştu

- Sakarya

Sakarya'da da bazı siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mursi hakkındaki idam cezasını kınadı.

Adapazarı Kültür Merkezi'nde (AKM) toplanan grup, sloganlar atarak kararı protesto etti.

AK Parti İl Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Cihad Sevim, gazetecilere yaptığı açıklamada, faşist darbeci Sisi yönetimi ve onun "kuklası" konumundaki mahkemelerden çıkan bu haksız kararları şiddet ve esefle kınadıklarını dile getirdi.

"Mısırlı kardeşlerimizle dayanışma içinde olmalı, bütün imkanları kullanarak zulme, vahşete ve barbarlığa karşı çıkmalıyız" diyen Sevim, "Darbecilerin, Mısır halkının meşru önder ve liderlerini göz göre göre darağaçlarına göndermelerine seyirci kalmamalıyız. Bu dava, bugün başlamadığı gibi bugün de bitmeyecektir" ifadesini kullandı.

Gruptakiler bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Haber Ara