Dolar

32,3654

Euro

35,0198

Altın

2.324,97

Bist

9.079,97

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-17 16:31:26

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Fransa Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Müslüman Kardeşler üyelerine verilen müebbet hapis ve idam cezaları hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Le Foll, haftalık bakanlar kurulu toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantısında, AA muhabirinin karara ilişkin sorusu üzerine, AA muhabirinin daha önce de Mursi'ye nisan ayında verilen 20 yıl hapis cezası hakkında soru sorduğunu anımsatarak, "Aynı soruyu geçtiğimiz günlerde de sordunuz. Sormakta hala ısrarcısınız. Fransa'nın idam cezaları konusundaki tavrı neyse sorduğunuz soruya yaklaşımı da o yöndedir" yanıtını verdi.

Sözcü Le Foll, "Mısır yargısı tarafından verilmiş bir karar hakkında yorum yapamayız" diye konuştu.

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Romain Nadal tarafından yapılan yazılı açıklamada da "Kararı not ettik. Fransa idam cezalarına karşı olan tavrını bir kez daha hatırlatıyor" ifadelerine yer verildi.

Mısır mahkemesi, "Hapishaneler baskını" davasında, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu, daha önce idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen 100 kişiye idam cezası vermişti.

Mahkeme "Casusluk" davasında ise Mursi ve Bedii'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi için müebbet hapis, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, İhvan Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır ve 14 kişi için ise idama hükmetmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara