Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 20:46:02

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler
Pakistan Cemaat-i İslami Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Abdulgaffar Aziz, Mısır'da darbe ile görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hakkında idam cezası verilmesine karşı, demokrasiye inanan tüm devletlerin bu karara şiddetle tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.

Aziz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır mahkemesinin kararının, Bangladeş Yüksek Mahkemesi'nin Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahid'e verilen idam cezasını onaması ile aynı günde verildiğine dikkat çekerek, "İslam dünyasına karşı ciddi bir savaş olduğunu düşünüyoruz. Siyasal hareketlerimizin liderlerini yok etme girişimleri İslami düşüncenin yayılmasına karşı bir yok etme girişimidir" dedi.

Mısır halkının canlarını feda ederek yıllarca süren esaret rejiminden kendi çabaları ile kurtulmayı başardığını ancak daha sonra askeri darbe ile uluslararası komploya kurban gittiğini ifade eden Aziz, şunları söyledi:

"Mısır'ın seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezası aslında bütün Mısır halkına ve demokrasi çabalarına verilmiş bir idam cezasıdır. Bu ceza, Mısır halkının iradesini tanımamaktır. Demokrasiye inanan tüm devletlerin bu karara şiddetle tepki göstermesi gerekir. Bu kararı şiddetle kınamakla birlikte kararın durdurulması için her şey yapılmalı, islam dünyası liderleri tek ses olarak Mursi'ye verilen idam cezasının uygulanmasının önüne geçmelidir."

Batılı ülkelerin her fırsatta demokrasi ve insan hakları vurgusu yaptığını ancak darbe yaparak Mısır'da iktidarı ele geçiren General Sisi ile görüşmekten de geri kalmadığını dile getiren Aziz, "Sisi'nin Almanya ziyareti buna örnektir. Batılı ülkeler kendi içlerinde demokrasiyi uygularken, konu kendi çıkarları ve Müslümanlar olduğunda iki yüzlü davranıyorlar" şeklinde konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara