Dolar

32,3145

Euro

35,1153

Altın

2.288,86

Bist

9.048,33

Mursi, ailesiyle görüştürülmüyor

Mısır'da darbeyle devrilen ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin ailesiyle görüşmesine izin verilmediği belirtildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 04:31:56

Mursi, ailesiyle görüştürülmüyor

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin oğlu ve aile sözcüsü Usame Mursi, babalarının ülkede aile ziyareti engellenen tek kişi olduğunu belirtti.

Usame Mursi sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabında yaptığı açıklamada, babasının hapsedildiği 3 Temmuz 2013 askeri darbesinin ardından 4'üncü ramazanın geldiğini ancak hala babalarını ziyaret edemediklerini kaydetti.

ŞİMDİYE KADAR SADECE BİR KEZ ZİYARET EDEBİLDİK

Mursi, "Cumhurbaşkanı Mursi bildiğimiz kadarıyla askeri darbenin ardından Mısır'da aile ziyareti tamamen engellenen tek kişi. Şimdiye kadar sadece bir defa 7 Kasım 2013'te ziyaret ettik." ifadelerini kullandı.

Aile sözcüsü Mursi, babasının tutulduğu yeri, oradaki şartları, sağlık durumunu bilmediklerini, kıyafetleri ve kişisel eşyalarının kendisine ulaştırılmasına da izin verilmediğini aktardı.Öte yandan Mısır İnsan Hak ve Özgürlükleri Koordinasyonu Müdürü İzzet Ganim, Kahire İdare Mahkemesinin Muhammed Mursi'nin vatandaşlıktan çıkarılması talebiyle açılan davayı reddettiğini söyledi.

Mursi, askeri darbenin ardından bilinmeyen bir yerde alıkonulmuş ve ilk kez 4 ay sonra kendisinden haber alınabilmişti.Kamuoyunda "Büyük casusluk" olarak bilinen davada 25 yıl, "İttihadiye Olayları" davasında 20 yıl hapis, "Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı" olarak da bilinen "hapishaneler baskını" davasında ise idam cezasına çarptırılan Mursi'nin, "yargıya hakaret" ve "Katar adına casusluk" davalarındaki yargılanma süreci ise devam ediyor.

Haber Ara