Dolar

32,5662

Euro

34,8863

Altın

2.435,19

Bist

9.645,02

Muratpaşa Belediyesi geleceğin kalecilerini yetiştiriyor

Muratpaşa Belediyesi, geleceğin Milli Takım kalecilerini yetiştirmek için 4 yıl önce kurduğu Kaleci Akademisi'ne bu yıl farklı yaş gruplarından 16 çocuk ve genç katıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-09 09:23:40

Muratpaşa Belediyesi geleceğin kalecilerini yetiştiriyor
Muratpaşa Belediyesi, geleceğin Milli Takım kalecilerini yetiştirmek için 4 yıl önce kurduğu Kaleci Akademisi'ne bu yıl farklı yaş gruplarından 16 çocuk ve genç katıldı.

Muratpaşa Belediyesi ve Belediyespor Kulübü, Türk futbolunun yerli kaleci bulmakta zorlandığı bir dönemde, 4 yıl önce Kaleci Akademisi'ni kurdu. Amaç, yeşil sahalara Rüştü Rençber, Volkan Babacan gibi Türk futbolunun en iyi kalecilerini armağan eden Antalya'dan yeni kaleciler çıkartmaktı. Akademi Muratpaşa Belediyesi'nin okulların tatile girmesiyle başlayan ve Eylül'ün ilk haftasının ardından sona eren 'Yaz Spor Okulları' bünyesinde çalışmalara başladı.

Dünyaca ünlü kalecilerin görüntüleri izletiliyor

Her yıl akademiye katılan çocukların sayısı artarken Uğur Mumcu Stadı'nda haftanın üç günü Kemal Öcal nezaretinde yapılan antrenmanlarda temel kaleci teknikleri ve bireysel taktik yaklaşım öğretilirken, yaş gruplarına uygun fiziksel antrenmanlar yaptırılıyor. Akademideki çocuklar, ayrıca dünyaca ünlü kalecilerin antrenman videolarını, maç görüntülerini de izliyor.

Gelecek vadeden 3 - 4 çocuğumuz profesyonel kaleci olmak yolunda ilerliyor

Bu yıl Muratpaşa Belediyesi Futbol Akademisi'nde 16 çocuk zorlu geçen eğitim sürecinde yoluna devam ederken antrenörleri Öcal, Antalya'nın Türk futbolunun en önemli iki kalecisi Rüştü Rençber ve Volkan Babacan gibi isimleri çıkarmış bir futbol kenti olduğunu söyledi. Futboldaki en önemli mevkilerine ilk sıralarında kaleciliğin geldiğini kaydeden Kemal Öcal, "Ancak 11 kişilik takımda bulundukları konum kalecilik için ayrı bir eğitim sürecini zorunlu kılıyor. Bu amaçla Muratpaşa Belediyemiz ve Belediyespor Kulübümüz çok önemli bir adım attı. Kurduğumuz bu futbol akademisinden her yıl, gelecek vadeden 3 - 4 çocuğumuz profesyonel kaleci olmak yolunda ilerliyor. İnanıyorum ki bu çocuklarımız da farklı yaş guruplarında Milli Takımımızın kalesinin koruyacak" diye konuştu.

Muratpaşa Belediyesi Futbol Akademisi öğrencilerinden Asım Cula İlköğretim Okulu öğrencisi Atakan Su, hayalinde yatan tek şeyin Rüştü Rençber gibi bir kaleci olup Barcelona'nın kaptanlık bandını takmak olduğunu söyledi. Hayalini gerçekleştirmek için Akademide olduğunu belirten Su, "Burada onun için çabalıyorum" dedi. Akademinin bir diğer öğrencisi Efe Mehmet Zeybek ise sıkı bir Antalyaspor taraftarı ancak onun da hayali bir gün Antalyaspor'un kalesini devralmak. Bunun için yorulmadan çalışan Zeybek, diğer çocuklar gibi Antalyalı kaleciler Rüştü Rençber ve Volkan Babacan'ı kendisine örnek aldığını söyledi.

Haber Ara