Dolar

32,5766

Euro

34,7968

Altın

2.510,43

Bist

9.693,46

Murat Çitilgülü kimdir?

Türk aktivist Murat Çitilgülü kimdir? İşte Murat Çitilgülü'nün biyografisi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-04 10:14:46

Murat Çitilgülü kimdir?

Murat Çitilgülü, kariyerine Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Ofisi'nde insani kalkınma ekibinde başladı.

Öneri ve tespitleri çeşitli kamu ve özel sektör kuruluşlarınca projeleştirilen "Gençlik Raporu"nun hazırlıklarında görev aldı.Ardından dönemin Dış Ticaret Müsteşarlığında (bugünkü Ticaret Bakanlığı) uluslararası kalkınma ve ticaret diplomasisi alanlarında 6 yıl çalıştıktan sonra, merkezi İstanbul'da yer alan UNDP Küresel Özel Sektör Birimi'ne geçti. Merkezde kapsayıcı ekonomi ve işletme modelleri üzerine dünyanın çeşitli ülkelerinde kamu kuruluşları, çok uluslu şirketler ve G-20, Dünya Bankası, OECD gibi uluslararası kuruluşlarla birlikte araştırma ve uygulama projeleri yürüttü; Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin oluşturulması sürecinde görev aldı.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Genel Müdürlüğü öncesinde son olarak ING Bank'ta medya ilişkileri, sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerinin koordinasyonunda rol alan Murat Çitilgülü, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü mezunu ve 2003'ten bu yana bir Toplum Gönüllüsü'dür.

Haber Ara