Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Münbiç’teki bombalı saldırıyı, IŞİD üstlendi

PYD’nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) kontrolü altında bulunan Suriye’nin Münbiç kentinde asayiş güçlerine yönelik, 2 kişinin öldüğü, 10 kişinin yaralandığı bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısını IŞİD üstlendi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-17 03:17:43

Münbiç’teki bombalı saldırıyı, IŞİD üstlendi

Münbiç'te bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısını IŞİD terör örgütü üstlendi. Münbiç kent merkezinin kuzeyinde asayiş güçlerine yönelik bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırı sonucu 2 kişi ölürken, 10 kişi ise yaralandı.

Yaralılar Münbiç ve çevredeki hastanelere kaldırılırken, yaralılar arasında kadın ve çocukların da olduğu öğrenildi.

Bazı yaralıların durumlarının ise ağır olduğu öğrenildi. Saldırının olduğu yerde derin bir çukur oluşurken, çevredeki ev ve iş yerleri de hasar gördü.

Asayiş güçleri olayla ilgili soruşturma başlatırken, kente giriş ve çıkışları kontrol altına alındı. Olayla ilgili bir kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Patlamanın ardından ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait helikopterler bölgede uçuş yaptı.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Saldırıyı saha önce de Münbiç'te ABD askerleri ve DSG militanlarına yönelik saldırılar yapan IŞİD üstlendi.

2012 yılında ÖSO'nun, 2014 yılında ise IŞİD'in eline geçen Halep'e bağlı Münbiç kenti, 12 Ağustos' 2016'da terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin şemsiyesi altında toplanan Demokratik Suriye Güçleri tarafından IŞİD'in elinden alınmıştı.

Münbiç, güneyde Halep'e 85 kilometre, kuzeyde Cerablus'a 40 kilometre, doğuda Kobani'ye 65, batıda ise ElBab'a 45 kilo metre uzaklıkta bulunmasıyla stratejik bir öneme sahip.

Haber Ara