Dolar

32,5065

Euro

34,9070

Altın

2.425,83

Bist

9.722,09

Münbiç için geri sayım başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Münbiç'e gireceğiz' açıklamasının ardından sınırda operasyon talimatı bekleyen TSK ve Suriye Milli Ordusu (SMO) birlikleri, bulundukları güvenli bölgeden çıkış için son hazırlıklarını yapıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-14 12:43:17

Münbiç için geri sayım başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Münbiç'e gireceğiz" açıklamasının ardından sınırda operasyon talimatı bekleyen TSK ve Suriye Milli Ordusu (SMO) birlikleri, bulundukları güvenli bölgeden çıkış için son hazırlıklarını yapıyor.

Türkiye'nin Suriye sınırında güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusunda başlattığı Barış Pınarı Harekâtı kapsamında nehrin batı tarafındaki Münbiç sınırında hazır bekleyen Türk askeri ve Suriye Milli Ordusu birlikleri, çıkış için son hazırlıklarını yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Münbiç'e gireceğiz" açıklamasının ardından hazır bekleyen Mehmetçik ve SMO birlikleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talimatının ardından bulundukları güvenli bölgeden Mümbiç'e doğru harekete geçecek.

RESULAYN KIRSALINDA DUMARLAN YÜKSELİYOR

Bu arada Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında obüs atışlarıyla vurulan Rasulayn kırsalından dumanlar yükseliyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye Milli Ordusu ile Suriye'nin kuzeyinde terör örgütleri YPG/PKK ve DEAŞ'a karşı yürütülen harekat kapsamında Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Rasulayn kırsalındaki terör mevzileri ateş altına alındı.

Kırsaldaki terör hedefleri obüs atışlarıyla vurulurken, bölgeden dumanlar yükseliyor. Bir hedefin vurulma anı ise AA kamerasınca kaydedildi.

Kentteki çatışma ve patlama sesleri Ceylanpınar'dan da duyuluyor.

TEL ABYAD MERKEZİNE SURİYE MİLLİ ORDUSU BAYRAĞI ÇEKİLDİ

Öte yandan Barış Pınarı Harekatı kapsamında dün terörden arındırılan Tel Abyad'ın merkezine Suriye Milli Ordusu bayrağı çekildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusunun (SMO), Fırat'ın doğusunda PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü Barış Pınarı Harekatı kapsamında Tel Abyad dün terörden arındırıldı. SMO askerleri Tel Abyad şehir merkezine bayrak dikti.

Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Suriye Milli Ordusu, Fırat'ın doğusunu terör örgütlerinden temizlemek için 6 gün önce Barış Pınarı Harekatı'nı başlatmıştı.

 

Haber Ara