Dolar

32,5765

Euro

34,9747

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

Mumyalanmış adam bir hafta önce ölmüş

Filipinler açıklarındaki bir teknede mumyalanmış halde bulunan denizcinin sadece bir hafta önce öldüğü ortaya çıktı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 21:07:04

Mumyalanmış adam bir hafta önce ölmüş

Filipinler açıklarında sürüklenen bir teknede cesedi doğa koşullarının etkisiyle mumyalanmış bir şekilde bulunan Alman denizci Manfred Fritz Bajorat'ın sanıldığı gibi yıllar önce değil, sadece bir hafta önce hayatını kaybettiği bildirildi.

OTOPSİ SONUÇLARI AÇIKLANDI

Dünya basınının büyük ilgisini çeken mumyalanmış ceset üzerinde otopsi yapan doktorlar, Bajorat'ın cesedinin bulunmasından sadece 7 gün önce kalp krizi geçirerek hayata veda ettiğini tespit ettiklerini belirtti.

Polis daha önce teknedeki dökümanları incelemiş ve mumyalanmış halde bulunan cesedin 59 yaşındaki Bajorat'a ait olduğunu doğrulamıştı. Ancak yetkililer Alman vatandaşı denizcinin hangi limandan yola çıktığını ya da nereye doğru yol almakta olduğunu tespit etmekte başarılı olamadı.

Cesedin bulunmasından sonraki birkaç günde hiç kimsenin Bajorat ile son yıllarda konuştuğuna ya da görüştüğüne dair bir açıklama yapmaması da adamın yıllar önce ölmüş olabileceği yönünde teorilerin ortaya atılmasına neden olmuştu.

20 YIL ÖNCE ALMANYA'DAN AYRILMIŞ

Alman basını Bajorat'ın yaklaşık 20 yıl önce karısı Claudia ile birlikte anavatanı Almanya'dan ayrılıp teknesinde yaşamaya başladığını ve çiftin birlikte dünyanın dört bir yanını gezdiğini yazmıştı.

Claudia'nın 2010 yılında kansere yenik düşmesinden sonra Bajorat'ın seyahatlerine tek başına devam ettiği belirtilmişti.

Alman denizcinin cesedinin bulunduğu Barobo'nın polis şefi Dominador Plaza konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında "Bajorat'ın Almanya'da yaşayan bir kızı olduğunu öğrendik. Alman elçiliği onu babasının cesedini teşhis etmesi için buraya getirecek." dedi.

Haber Ara