Dolar

32,5878

Euro

34,8455

Altın

2.503,43

Bist

9.678,28

Mülteciler can yeleği satışlarını artırdı

Kaçak yollardan Avrupa'ya gitmeye çalışan mültecilerin yoğun talebi nedeniyle can yeleği ve bot piyasası hareketlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-17 11:38:36

Mülteciler can yeleği satışlarını artırdı

Asya, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden Avrupa'ya akın eden mültecilerin talepleri can yeleği ve lastik bot satışlarını artırdı. Fiyatları 5 bin liraya kadar yükselen lastik botlarda birçok model tükendi.

LASTİK BOTLARLA KARŞI YAKAYA GEÇİYORLAR

Avrupa'ya geçiş için Türkiye'yi köprü olarak kullanan mülteciler Ege Denizi'ni aşarak Yunanistan adalarına akın ediyor. Türkiye'nin Ege sahillerinden hergün binlerce mülteci adayı, bu bölgelerdeki simsarlar aracılığıyla lastik botlara doluşarak, karşı yakaya geçmeye çalışıyor.

Sayıları onbinleri aşan mülteci adaylarını adalara yollamak için aracılık yapanlar, piyasada lastik bot ve canyeleği bırakmadı. Sağlamlığı ve taşıyacağı kişi sayısına göre fiyatları 1,500 liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkıyor. İNTERNET SİTELERİNDE DE YOK SATIYOR

Mülteci adaylarının taşınmasında ağrılıklı olarak tercih edilen ve gerçekte 4 kişilik olmasına karşılık 10-12 kişinin bindirildiği, ahşap ya da alüminyum tabanlı şişme botlar magazalar bir yana internet sitelerinde dahi yok satıyor.

CAN YELEKLERİNİN SATIŞLARINDA PATLAMA YAŞANIYOR

Mülteci adayları için satın alınan bir diğer ürün olan can yeleklerinin fiyatları da 15 ile 90 dolar arasında değişiyor. Gerek ürün bolluğu gerekse marnka çeşitliliği bakımından piyasada çok bulunan can yeleklerinin satışlardında da patlama yaşanıyor.

Haber Ara