Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

'Mülteci tacizi' şikayetleri uydurma çıktı

Almanya'da son zamanlarda mültecilerin kadınlara taciz ve tecavüz ettiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtiliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-30 18:08:52

'Mülteci tacizi' şikayetleri uydurma çıktı

Önceki gün Berlin'de 13 yaşındaki bir kız çocuğunun mülteciler tarafından tacize uğradığına dair iddialar ortaya atılmış ancak polisin yaptığı araştırmada kızın gece arkadaşının evinde kaldığı ve böyle bir olayın vuku bulmadığı ortaya çıkmıştı.

Huffington Post'ta yer alan habere göre ailesinden kaçan ya da sorunları olan kişiler kullanılarak polise mülteciler hakkında yoğun şikayetlerde bulunuluyor. Olayın medyaya yansıması üzerine de mültecilere yönelik karalama kampanyaları başlıyor. Berlin ve Köln başta olmak üzere birçok büyük şehirde bu şekilde organize eylemlere rastlandı.

Gazete haberinde bazı örneklere de yer veriyor. Örneğin Saksonya'da 29 yaşındaki bir kadın aşırı sağcı Pegida'nın etkisiyle taciz edildiği iddiasıyla polise başvuruyor ancak olayın yanlış olduğu ortaya çıkıyor.

Bavyera'da ise taciz iddiasıyla üç mülteci gözaltına alınmış ancak suçsuz oldukları çabuk anlaşılmış.

Polisin gazeteye yaptığı açıklamada kendilerine çok sayıda hayali ve yalan vakanın iletildiği, bunlarla ilgilenmekten gerçek olaylara yeterince ilgi gösterilemediği belirtiliyor.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara