Dolar

32,5314

Euro

34,8929

Altın

2.440,03

Bist

9.716,77

Mülteci Budist lider Müslüman mültecilere karşı

Kendisi bir mülteci olan Budist lider, Avrupa'da Müslüman mülteci istemiyor. Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama, Avrupa'nın sığınmacılara sınırlama getirmesi gerektiği görüşünde

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-01 13:47:01

Mülteci Budist lider Müslüman mültecilere karşı

Küçük bir Doğu Asya ülkesi olan Tibet'in Budist ruhani lideri Dalay Lama, Avrupa'nın mültecilere sınırlama getirmesi gerektiğini belirtti.

Asıl adı Tenzin Gyatso olan 14. Dalay Lama, Alman Frankfurter Allgemeine Zeitung (FEZ) gazetesinin sorularını cevaplarken, son yıllarda Avrupa'ya yönelen sığınmacılarda büyük artış olduğuna dikkat çekti ve sığınmacı sayısına sınırlama getirilmesinin gerekli olduğunu söyledi.

Almanya'nın ağır bir sığınmacı yükü altında olduğunu ileri süren Dalay Lama, çoğunluğu Müslüman coğrafyadan gelen sığınmacıların Almanya için ileride sorun teşkil edeceğini de iddia etti.

Budist ruhani lider Lama'nın Avrupa'yı Müslümanlardan koruma peşine düşmesi, sosyal medyada da tepkilere neden oldu.

TENZİN GYATSO KİMDİR?

13. Dalay Lama'nın yeniden dünyaya gelmişi olarak kabul edilen Gyatso 1937 yılında Tibet'te doğdu. Tibet'i işgal eden Çin'e karşı direnişe geçen 14. Dalay Lama, Hindistan başbakanı Nehru'nun daveti sonrasında Himalayaları aşarak 80 bin Tibetli ile birlikte 1959'da Hindistan'a geçti ve burada sürgünde Tibet hükümeti kurdu. Halen Çin işgali altındaki Tibet'ten kaçanları Hindistan kabul etmekte

 

Haber Ara