Dolar

32,5414

Euro

34,8913

Altın

2.425,86

Bist

9.722,09

Mülakat kalktı mı? Memur, öğretmen, atamalarında mülakat sınavı kalkıyor mu?

Memur olmayı düşünen milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanlığı kamuda memur atamalarında mülakat dönemine son mu veriyor? İnsan Hakları Eylem Planı ile kamu görevine ilk defa yapılacak tayinlerde görevin niteliğinin gerektirdiği hâller dışında mülakat kaldırılacak. Mülakat kalktı mı? Kamuda memur, öğretmen alımında henüz mülakat kalkmadı. Memur, öğretmen, atamalarında mülakat sınavı kalkıyor mu? Mülakat sınavının kalkmasına dair çalışmalar yapılıyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-23 09:47:40

Mülakat kalktı mı? Memur, öğretmen, atamalarında mülakat sınavı kalkıyor mu?

Memur olmayı düşünen milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren flaş bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanlığı kamuda memur atamalarında mülakat dönemine son mu veriyor? İnsan Hakları Eylem Planı ile  kamu görevine ilk defa yapılacak tayinlerde görevin niteliğinin gerektirdiği hâller dışında mülakat kaldırılacak. Mülakat kalktı mı? Kamuda memur, öğretmen alımında henüz mülakat kalkmadı. Memur, öğretmen, atamalarında mülakat sınavı kalkıyor mu? Mülakat sınavının kalkmasına dair çalışmalar yapılıyor.

Mülakat kalktı mı?

Kamuda çaluşmak ve memur olarak atanmanın hayalini kuranları ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı ile kamu atamaları için önemli değişiklilkeri barındırıyor. Bunlardan biri de kamu atamalarında mülakat sınavı zorunluluğu. Edinilen bilgilere göre kamu görevine ilk defa yapılacak tayinlerde görevin niteliğinin gerektirdiği hâller dışında mülakat kaldırılacak, atamalar sadece merkezî imtihan sonuçlarına göre yapılacak. Haberi alan ve atma bekleyen binlerce kişi de Mülakat kalktı mı? sorusunu sormaya başladı. Peki kamuda memur, öğretmen, atamalarında mülakat sınavı kalkıyor mu? Henüz mülakat sınavı kakmış değil. Ancak bazı kamu memurluğu görevinde mülakat sınavlarının kaldırılacağına dair iddialar söz konusu. 

Memur, öğretmen, atamalarında mülakat sınavı kalkıyor mu?

'Mülakat kalkıyor' iddialarının basına yansıamsıyla atama bekleyen milyonlarca memur ve öğretmen de heyecanlandı. Memur, öğretmen, atamalarında mülakat sınavı kalkıyor mu?  Türkiye gazetesinden Ebru Karatosun'un haberine göre, kamuda ilk defa yapılacak tayinlerde görevin niteliğinin gerektirdiği hâller dışında mülakat kaldırılacak, atamalar sadece merkezî imtihan sonuçlarına göre yapılacak. Ancak henüz öğretmenler için yapılan mülakat sınavı kaldırılmadı. 

Mülakat sınavı nedir?

Adayların, ruhsal ve psikolojik yetkinliklerinin ölçülmesi için mülakat yapılır. Mülakat komisyonu, bilimsel ve tarafsız bir şekilde çalışır ve objektif karar alır. Bunun için, komisyonun oluşturulma şekli ve çalışma biçimi çok önemlidir.

Mülakat komisyonunun üyeleri

Komisyon, alanında uzman kişilerden oluşturulur. Buna göre komisyonda; 2 psikolog, 2 psikiyatrist, 2 sosyolog, 2 davranış bilimci, 2 insan kaynakları uzmanı, 5 bürokrat olmak üzere toplam 15 üye yer alır. Bürokrat üyelerden en kıdemlisi başkan olarak seçilir.

Haber Ara