Dolar

32,3342

Euro

35,1881

Altın

2.247,61

Bist

8.718,11

Mukteda Sadr’dan ilginç tepki

Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda Sadr, dün akşam Facebook sayfasını tek kelimelik 'Elveda' mesajı yayımlayarak kapattı. Sadr'ın bu hareketi İran'a yakın gruplarca desteklenen Sudani'nin başbakanlığı konusunda anlaşmasına tepki olarak 'siyasetten çekildiği' yorumlarına neden oldu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-14 09:44:48

Mukteda Sadr’dan ilginç tepki

Irak'taki Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'ın Facebook sayfasını tek kelimelik "elveda" mesajı yayımlayarak kapattı. Sadr'ın bu hareketi İran'a yakın gruplarca desteklenen Muhammed Şiya es-Sudani'nin başbakanlığı konusunda anlaşmasına tepki olarak "siyasetten çekildiği" yorumlarına neden oldu.

 Irak'ın başkenti Bağdat'ta Sadr'ın sözcüsü Cafer Musevi'nin oğluna yönelik suikast girişiminden sonra Sadr, ülke genelinde bütün bürolarını kapatma kararı aldı. Sadr'a bağlı Haşdi Şabi bileşenlerinden olan Seraya Selam silahlı grubunun da karargahları kapatılacak.

Seraya Selam Sözcüsü Sefa Temimi, dün Bağdat'ta bazı silahlı kişilerin, Sadr'ın sözcüsü Cafer Musevi'nin oğluna yönelik suikast girişiminde bulunduğunu açıklamıştı.

Sadr dün akşam Facebook sayfasını tek kelimelik "Elveda" mesajı yayımlayarak kapattı. Sadr ayrıca sayfasında profil resmi olarak kullandığı yine Şii dini merci olan babası Muhammed Sadık es-Sadr'ın fotoğrafını da kaldırarak yerine siyah fon üzerine "kapalı" yazısını paylaştı.

Geçtiğimiz hafta Mukteda es-Sadr'ın Necef'teki evine insansız hava aracıyla (İHA) saldırı düzenlenmişti. Saldırı sırasında Sadr'ın Kum kentinde olduğu ve olayda can kaybının yaşanmadığı açıklanmıştı.

Irak'ta 1 Ekim'den bu yana süren gösterilere, Sadr Hareketi'nin destek verdiği biliniyor. Söz konusu saldırıların da bu destekle bağlantılı olduğu ifade ediliyor.

Haber Ara